Riva Deresi siyaha büründü

MDN Editör

Marmara’nın kuzeyinden Karadeniz’e dökülen, ‘Çayağzı Deresi’ olarak da adlandırılan Beykoz’daki Riva Deresi yine siyaha büründü. Yağ benzeri tabakanın oluştuğu derede koku da artınca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı ekipler sudan numune aldı ve inceleme başlattı.

Riva Deresi kıyısına sık sık geldiğini belirten Aziz Şirin, “Her hafta geliriz ancak, bu kez çirkin bir görünümle karşılaştık. Şu anda suda simsiyah bir görünüm ve renk var, koyu bir yapısı var, kirli gözüküyor. Buralara bazı insanlar çöp de atıyorlar, gördüğümüzde uyarıyoruz” dedi.

Dere kenarına pikniğe gelen Gökhan Şahin ise, “Buraya gelenlerden bazıları çöp ve atıklarınıburada bırakıp gidiyor. İnsanların da duyarlı olması gerekiyor. Çok güzel bir yer, bu hale gelmesi iyibir şey değil. Biraz koku da var, siyah gibi bir renk oluşmuş” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Deniz suyu sıcaklığı 2 derece arttı, balık türleri azalıyor

Yaklaşık 32 kilometre uzunluğundaki Riva Deresi’nin Ömerli Barajı ile ve İSKİ Paşaköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri ile bağlantısı var. Riva’da bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri de, derenin kıyısındaki yapılar arasında yer alıyor.

Bunu Paylaşın