‍Rio Tinto kuru yük gemilerinde yeşil teknoloji potansiyelini araştırıyor

MDN Editör

Dünyanın en büyük kuru yük nakliyatçılarından biri olan Rio Tinto, yakıt tüketimini ve karbon emisyonunu azaltmak için farklı teknoloji seçeneklerini araştırmak üzere Maersk Tankers tarafından kurulan yeşil teknoloji şirketi Njord ile ortaklık kuruyor

Proje kapsamında Njord, Rio Tinto’ya ait iki kuru yük gemisine enerji tasarrufu sağlayan bir dizi cihaz tasarlayacak ve monte edecek.

Rio Tinto, 2022’deki Marine Pioneer Portal programının bir parçası olarak, teknoloji sağlayıcılarına, şirketin 205 bin DWT’luk iki Newcastlemax gemisine, gemi enerji verimliliğini artırmak ve operasyonları karbonsuzlaştırmak için kullanılabilecek teknolojileri geliştirme çağrısında bulunmuştu.


Rio Tinto Deniz Operasyonları ve Performans Genel Müdürü Hollie Scoon, “Njord, Marine Pioneer Portal projemize teknik destek ve deneyim sağlamak üzere teknoloji ortağımız olarak seçildi. Böylelikle teklif edilen çok çeşitli teknolojilerin analiz edilmesini, gemilerimize sağlayacağı faydaların değerlendirilmesini ve çözümlerin gemiye başarılı bir şekilde entegre edilmesine dair süreçler başarıyla yürütülebilecek” dedi.

Smart Maritime Network

Bunu Paylaşın