Nadir bir deniz ürünleri restoranı

MDN İstanbul

Bir deniz ülkesi olan İngiltere’de denizle iç içe bir yaşamdan söz etmek mümkün değil. Ama güney sahilinde yer alan Brighton kenti, İngilizlere, üzerinde yaşadıkları toprakların bir ada olduğunu hatırlatır nitelikte. Ülke halkı için olduğu kadar yabancı turistler tarafından da tercih edilen Brighton; pubları, kulüpleri, restoranları, sahili, Viktoryen mimarisiyle ve kozmopolit halkıyla oldukça özel bir kent.
İngiliz yemek kültüründe yeri olan bazı deniz ürünlerini tatmak için de Brighton oldukça iyi bir tercih. Örneğin ülkenin en eski restoranlarından biri olan English’s Seafood Restaurant & Oyster Bar da bu kentte bulunuyor.
Eski bir balıkçı kulübesi olan mekân, yüz elli yıldır restoran olarak hizmet veriyor.
Kentin tarihi yerleşim merkezi olan “Lanes” bölgesinde yer alan restoran, bundan yaklaşık dört yüz yıl önce üç balıkçı tarafından kullanılan küçük bir kulübede hizmet vermeye başlamış. Kırk beş yıldır Leigh-Jones ailesinin işlettiği bu tarihi mekânda, son yüz elli yıldır yalnızca deniz ürünleri pişiriliyor.
İstiridye, yengeç ve ıstakoz yapmakta yıllardır ustalaşan restoranın diğer bir özelliği de mayonezini kendi hazırlaması. İngiliz deniz ürünleri yemeklerinde önemli bir yere sahip olan çorbalar ve soslar hazırlanırken de daima taze malzemeler kullanılıyor. Ayrıca sıcak yemeklerde özel sarmısak sosu eksik edilmiyor. En özel seçkileri içeren geniş bir şarap mönüsüne sahip olan restoranın şefi Trish Goodwin ise, İrlanda’nın en ünlü yemek okullarından biri olan Galway College’de yetişmiş ve on iki yıldır English’s Seafood Restaurant’ın aşçılığını yapıyor.

Üzerinde sarmısaklı tereyağı eritilmiş ıstakoz
Elle dilimlenmiş İskoç usulü tütsülenmiş somon balığı, tereyağında kızartılmış yengeç, ızgara edilmiş ve üzerinde sarmısaklı tereyağı eritilmiş ıstakoz, tatlı olarak da çikolata soslu ve ortası çarkıfelek meyveli truffle Marine Deal News’un önerileri arasında. Ayrıca günün balığını sorarak alakart mönüden faydalanmanız da mümkün.
Oda oda tasarlanmış mekân, yerel mimarların ince zevklerinden izler taşıyor. Kral Edward döneminin zevk anlayışına göre döşenmiş, kırmızı kadife perdeli “Edwardian Era” isimli ana yemek salonu geçmişin izleriyle dolu. Mermer tavanlı giriş salonunda ise şampanyanın yanı sıra altı çeşit yerel meze sunuluyor.

Charlie Chaplin, Tony Blair
Mekânın ünlü simaları arasında kimler yok ki! Charlie Chaplin, Tony Blair, Charlton Heston, Lawrence Olivier, Vivien Leigh, Jeremy Irons, Franz Ferdinand ve daha niceleri…
Rezervasyonsuz yer bul-mak biraz güç olsa da İngiltere’de okyanus havası almak isterseniz, bu restorana uğramak için mutlaka zaman ayırın.

English’s Seafood Restaurant & Oyster Bar
29-31 East Street, Brighton-İngiltere
Tel: +90 (0)1273 327980

Bunu Paylaşın