MSC, Pire Limanı yerine Asyaport’u tercih etti

MDN İstanbul

Konteyner taşıyıcısı Mediterranean Shipping Company (MSC) İtalya-Cenova, İngiltere-Liverpool ve Kanada-Montreal’e direkt uğrak yapacak yeni servisini bugün itibarıyla hizmete alıyor. ‘Canada Exspress 2’ ismi verilen bu servis ile Yunanistan’ın Pire Limanı’na gidecek yükler artık Tekirdağ Asyaport’tan aktarılacak.

Pire Limanı servisten çıkarıldı

MSC yeni servisi ile yüklerin aktarma yapmadan direkt olarak İtalya, İngiltere ve Kanada’ya gönderimini sağlayacak. MSC, Pire Limanı’na uğramak yerine; İtalya-Cenova, İngiltere-Liverpool ve Kanada-Montreal uğraklarının eklendiği yeni servise Canada Express 2 adını verdi. Pire uğrağının servisten çıkmasıyla Tükiye’deki ihracat yükleri Asyaport üzerinden direkt olarak taşınacak ve bölge ülkelerinden gelen aktarma yükleri Asyaport aracılığıyla Türkiye’den gönderilecek.

Yeni serviste; Valencia – Castellon De La Plana – Barcelona – İzmir – Gemlik – Gebze – Tekirdağ – Genoa – Fos Sur Mer – Barcelona – Valencia – Sines – Liverpool – Montreal – Liverpool – Valencia rotasyonu takip edilecek. Canada Express servisi sayesinde, hem ithalat hem ihracat taşımalarında Liverpool ve Montreal limanlarına direkt servis sunulacak. Bunun yanı sıra, Marmara limanlarından Valencia, Castellon ve Barcelona’ya daha kısa transit sürelerle hizmet verilecek.

Servisin ilk gemisi MSC MESSINA, Türkiye’deki ilk uğrağını bugün Gemlik varışı ile gerçekleştirecek.

Bunu Paylaşın