QatarEnergy’den rekor filo büyütme hamlesi

MDN Editör

Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz taşıyıcı filosuna sahip olan QatarEnergy, Güney Kore’deki tersanelerde inşa edilecek 174.000 m3’lük 25 yeni sıvı doğalgaz taşıyıcısının sahibi olmak ve işletmek için Nakilat (Qatar Gas Transport Company Limited)’ı seçti

Şirketten yapılan açıklamada, gemilerin QatarEnergy ve Nakilat’ın iştirâkleri ile kirâlamaya gireceği belirtildi.

Bu, şimdiye kadarki en büyük sıvı doğalgaz taşıyıcı filosu genişletme programında uzun vadeli zaman kiralamalarının ikinci aşamasındaki ilk adım. QatarEnergy’nin Sıvı Doğalgaz Taşıyıcı Filosunu Genişletme Projesi aynı zamanda gemi sahibi olacak başka teklif sahiplerinin seçimini de içerecek ve bu sonuçlar zamanı geldiğinde açıklanacak.

Şu anda standart boyutta 174.000 metreküp sıvı doğalgaz taşıyıcılarının geçerli maliyeti yaklaşık 260 milyon dolar. Ancak Samsung Heavy Industries’in kimliği açıklanmayan bir Orta Doğu’lu mal sahibi için yakın zamanda sipariş ettiği bu büyüklükteki 15 tankerin maliyetinin yaklaşık 230 milyon dolar olduğu bildiriliyor. Bu da QatarEnergy’nin HD Hyundai Heavy Industries ile yakın zamanda yaptığı 17 gemilik anlaşmayla hemen hemen aynı.

Seatrade Maritime

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın