‘Maliyet etkin, sürdürülebilir, rekabetçi çözümler sunmalıyız’

MDN İstanbul

HAVELSAN’ın gelecek vizyonunun bir parçası olan HAVELSAN İleri Teknolojiler Merkezi açıldı.Gebze Bilişim Vadisi’nde 14 Aralık’ta düzenlenen törenle açılan merkez yeni nesil teknolojiler geliştirmek için faaliyet gösterecek. Merkezin açılış töreninde konuşan HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, Bilişim Vadisi bünyesindeki 90 firmanın 24’ünü HAVELSAN iş ekosistemine dâhil ettiklerini, 2021 yılında, Bilişim Vadisi bünyesine yeni katılan 56 firmayla da görüşmelere başlanacağını açıkladı.

Nacar, Bilişim Vadisi ve TÜBİTAK TÜSSİDE ortaklığında kurulan, yürütücülüğünü Bilişim Vadisi’nin üstlendiği Türkiye Açık Kaynak Platformu’na HAVELSAN’ın “kurucu üye” olduğunu hatırlatarak, “Bu sayede, oluşturulacak açık kaynak yazılım ekosistemindeki yazılımcı sayısını artırmayı ve ihraç edilebilir yazılım ürünleri geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz,” dedi.

Bilişim Vadisi yönetiminin HAVELSAN’ı Bilişim Vadisi Mobilite Tabanlı Tarım Kümelenmesi’ne “Teknoloji Lideri” olarak davet ettiğini dile getiren Nacar, “Drone, IoT, robotic otonom sistemler, yapay zekâ ve benzeri teknolojilerde Tarım Kümelenmesine dâhil olacak firmalarla işbirliği ve koordinasyonun sağlanmasına katkı sunmak üzere görüşmelerimiz devam ediyor,” diye konuştu.

HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Türkiye’de mühendislik ve Ar-Ge çalışmalarının çok ilerlediğini ve bugün ülkemizde yapılamayacak, geliştirilemeyecek hiçbir ürün olmadığını belirterek, “Artık dünyaya açılmamız gerekir. Bunun için de maliyet etkin, sürdürülebilir, rekabetçi çözümler sunmalıyız. Biz de ülkemizin bu rekabetçiliğine katkı sunmak amacıyla bugün HAVELSAN İleri Teknolojiler Merkezimizi açtık,” dedi.

Mantar, teknoloji geliştirme sürecinin en önemli kriterinin işbirliği olduğunu belirterek, “Bilişim Vadisi’ndeki varlık sebeplerimizden biri de buradaki ekosistemle yakın çalışmak ve işbirliği yapmak. Biz bir ekosistem firmamızla bir ürün geliştiriyorsak, bu sadece HAVELSAN’ın ihtiyacı için, tüm dünyaya satabilmek üzere geliştirilmeli,” şeklinde konuştu.

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu ise yaptığı konuşmada, “Milli Teknoloji Hamlesi parolasıyla sürdürülen çalışmaların önemli bir adımı olarak milli savunma endüstrimizin gözbebeği kurumlarından HAVELSAN’ın Bilişim Vadisi’nde İleri Teknolojiler Merkezi açmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz,” diye konuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın