Los Angeles Limanı hacimlerinde keskin düşüş

MDN İstanbul

Los Angeles Limanı

ABD’deki en büyük konteyner limanı olan Los Angeles Limanı’nda büyük ölçüde ithal ürün yüklü ve boş konteyner elleçleme oranlarında önceki yıla oranla keskin bir düşüş yaşandı.

Liman’da, Ekim 2022’de yıllık geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 25 düşüş yaşayarak 678,429 teu konteyner elleçlendi.

Ekim ayında, ithal ürün yüklü konteynerlerde, bir önceki yıla göre yüzde 28 düşüşle 336,307 teu olurken, 252,401 teu’luk boş konteyner elleçledi. Bu oran da geçtiğimiz yıla göre yüzde 25 daha az. Liman’daki ihracat ürün yüklü konteyner elleçleme oranıysa Ekim 2022’de yüzde 8 düşüş yaşayarak 89,722 teu oldu.

İlginizi çekebilir:    Los Angeles Limanı emisyonsuz çalışmaya geçiyor

Ekim ayına ait rakamlar aynı zamanda ağustos ayına oranla da yüzde 15’lik gibi keskin bir düşüş yaşandığını gösteriyor.

Pandemi sırasında Los Angeles’ın San Pedro Körfezi limanlarında ve Long Beach’te benzeri görülmemiş bir sıkışıklık yaşamış ve bu ani artışın ardından konteyner ticareti normale dönerken, o dönemden bugüne toplam hacimler yıllık bazda yüzde 6 düşüş yaşarken 8,54 milyon teu olarak güncellendi.

Sıkışıklık, hatların servislerini ABD Doğu Kıyısı limanlarına kaydırmasına neden oldu ve bu da Batı Yakası’ndaki hacimlerdeki düşüşü şiddetlendirdi. Long Beach Limanı’nda, Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 16,6 düşüşle 658,428 teu yük elleçlendi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın