Los Angeles Limanı emisyonsuz çalışmaya geçiyor

MDN İstanbul

Los Angeles Limanı, ilk sıfır emisyonlu konteyner istifleyiciyi deneme amaçlı olarak Everport Konteyner Terminali’ndeki günlük operasyonlarda kullanmaya başladı.İlk pilli konteyner istifleyiciler, ABD merkezli Taylor Machine Works tarafından üretildi.

Konteyner istifleyicileri, konteynerleri tırlara, trenlere yüklemek, boşaltmak ve teslimat öncesi terminalde istiflemek için kullanılan arazi araçları olarak biliniyor.

Proje kapsamındaki elektrikli konteyner istifçisi, tam şarjından itibaren 18 saat boyunca çalışacak şekilde tasarlandı ve megavatlık bir pil ile donatıldı.

İstifçilerin her birinde çalışma süresini, şarj sıklığını, enerji tüketimini ve diğer performans göstergelerini izleyen bir veri kaydedicisi bulunuyor.

Pille çalışan konteyner istifçileri Everport Advanced Cargo-Handling Demonstration Project kapsamında yer alıyor ve Liman proje için 7,7 milyon dolar bütçe ayırmış durumda. California Enerji Komisyonu (CEC) da projeyi 4,5 milyon dolarlık bir fonla destekleyerek limanlardaki emisyonsuz bir geleceği desteklediğini gösterdi.

Kargo elleçleme ekipmanlarından kaynaklanan emisyonları tamamen kaldırmaya yönelik projeler, liman kaynaklı sera gazı salınımlarını azaltma planlarının bir parçası olacak. Limanlardaki ana hedef, 2030’a kadar salınımları 1990 seviyelerinin yüzde 40 altına, 2050 yılına kadar ise 1990 seviyelerinin yüzde 80 altına çekmek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın