Llyod’s Register (LR)’den LNT Marine’e onay

MDN MEDIA

Norveç merkezli teknoloji tedarikçisi LNT Marine’e, orta ve geniş büyüklükteki LNG taşıyıcısının, kargo tutma sistemi için yaptığı LNT A-BOX ve LNG Fuel-BOX yakıt tank sistemine prensip onayı (AİP), İngiltere’nin klaslama kuruluşu Llyod’s Register (LR) tarafından verildi

LNT Marine, orta ve geniş büyüklükteki LNG taşıyıcıları için geliştirdikleri LNT A-Box kargo tutma sisteminin, daha basit ve uygun maliyetli olduğunu ifade ederken, LNG Fuel-BOX yakıt tankı sisteminin, amonyak kullanımına uygun bir LNG yakıt tankı sistemi olduğunu söyledi.

İçinde IMO Type-A tank barındırıyor

Haziran ayında yapılan bilgilendirmeye göre, LNT A-BOX Sistemi, 175,000 metreküplük LNG taşıyıcıları için tasarlanırken, kendi kendini destekleyen ve izole edilmiş bir alan içerisine yerleştirilmiş IMO Type-A tankını barındırıyor.

LNT Marine’in CEO’su Kjetil S. Strand, bu çözümle daha fazla tersanenin LNG taşıyıcısı inşa edebilmelerinin önünü açarak, sektöre kapasite, rekabet ve esneklik kattıklarını ve bundan bütün sektörün yararlanacağına inandıklarını söyledi.

Üç ay içinde ikinci AİP

Geçtiğimiz haziran ayında LNT Marine ve Shangai Merchant Ship Design and Research Institue (SDARI), A-BOX’un en son modeli için klaslama kuruluşu ABS tarafından AİP almaya hak kazandı.

OFFSHORE ENERGY

Bunu Paylaşın