Kıran’dan eğitime destek

MDN İstanbul

Kıran Holding, Rize Üniversitesi’ne bağışlamak üzere Derepazarı’nda yaptırdığı “Turgut Kıran Denizcilik Yüksek Okulu ve Lojmanı”nın açılış törenini 12 Ağustos 2009 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirecek. Denizcilik sektörünün, denizcilik eğitimi veren akedemisyenlerin ve hükümet yetkililerinin katılacağı törende okul, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Okumuşoğlu’na bu resmi açılışla bağışlanacak.
Türk gençlerinin uluslararası standartlarda eğitim alması için her yıl lise ve üniversite düzeyindeki 50 öğrenciye tam burs sağlayan Kıran Holding Onursal Başkanı Turgut Kıran, eğitim alanındaki bir arzusunu daha hedeflenen tarihte hayata geçirmiş olacak.
Turgut Kıran, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bugüne kadar modern koşullara uygun olarak restore ettirdiği köy okullarıyla bilginin ve eğitimin, koşulsuz şartsız herkese ulaşmasının her daim takipçisi olan bir eğitim gönüllüsü. Bu anlayıştan hareketle, Rize Üniversitesi’ne bağışlanmak üzere yaptırdığı Denizcilik Yüksek Okulu, modern teknoloji kullanılarak uluslararası denizcilik eğitimi standartlarına uygun 450 derslikli, dönüşümlü olarak 600 öğrencinin eğitimine hizmet verecek nitelikte projelendirildi. Türkiye’yi ve Türk denizciliğini temsil edecek genç neslin yetişmesine olanak sağlayan bu proje bölgenin ekonomisine ve sosyal çevrenin gelişimine de önemli oranda katkı sağlayacak.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın