ITF ve JNG’den gemiciler için yeni zam kararı

MDN MEDIA

Denizci sendikaları ve işverenler, maaş artışı ve 250,000’in üzerinde gemici için iş güvenliğini artıracak dört yıllık anlaşma imzaladı

Uluslararası Pazarlık Forumu (IBF)’nda aynı masaya oturan Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) ve Ortak Pazarlık Grubu (JNG) 2024-2027 IBF Çerçeve Anlaşma’sı için ortak bir karara vardı. Bu anlaşmayla gemicilerin maaşına, iki yıllık yüzde 6 zam yapılacak, 2026-27 maaş müzakeresi ise, 2025’te başlayacak.

Güvenli iş ortamı odak noktası oldu

Gemiciler için şiddet ve ayrımcılıktan uzak, güvenli bir iş ortamı yaratmanın altını çizen anlaşma, yolsuzlukla mücadele ve kargo bağlamadaki güvenlik önlemlerinin önemine de değindi. Anlaşma kapsamında, yeni teknolojilerin ortaya çıkaracağı zorluklara, yeni yakıtlara ve iklim değişimine odaklanacak bir çalışma grubu oluşturuldu. Grup, gemicilerin çalışma saatlerine, ekip dengesine, yorgunluğa ve gemide kalma süresine yönelik endişeleri de tartışacak.

Ulusal Kabotaj Hükümleri’nin önemini yineleyen anlaşma, daha çok gemiciye bedava internete ulaşım imkânı sağlamayı amaçlıyor.

Adil bir anlaşma oldu

ITF Sözcüsü ve Gemiciler Bölümü Başkanı David Heindel, pazarlık sürecinin pandemiden çıkmanın vermiş olduğu zorluklarla geçtiğini ve iki tarafın da efor sarf ettiğini ve taviz verdiğini söyledi. Anlaşmanın adil olduğuna dikkat çeken Heindel, oluşturulan çalışma grubunun, değişim sürecinde olan sektörün gelecek ihtiyaçlarını belirleyerek, işe alımlara odaklanacağını ekledi.

Gemicilerin pandemide yaptıkları fedakarlıkları gördük

ITF Başkanı ve Liman İşçileri Bölüm Başkanı Paddy Crumlin ise, varılan maaş anlaşmasının gemicilerin global ekonomiye olan katkılarını tanıyarak, pandemide yaptıkları fedakarlıkları göz önünde bulundurduğunu belirtti. Pazarlıklar sırasında ortaya çıkan zorluklara rağmen, ITF ve JNG arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu ekledi.

gCaptain

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın