INTERPOL, deniz güvenliğini desteklemek için Windward AI sistemini kullanacak

MDN İstanbul

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (INTERPOL), daha güvenli bir deniz ortamı oluşturmaya yardımcı olacak veri ve istihbarat hizmetlerinin sağlanması için denizcilik yapay zeka şirketi Windward ile bir anlaşma imzaladı.

Sağlanan veriler, yasa dışı ticaret, insan kaçakçılığı ve yasa dışı balıkçılık gibi suç faaliyetlerinin belirlenmesine, izlenmesine ve önlenmesine yardımcı olmak için kullanılacak.

Deniz suçlarıyla mücadelenin, kolluk kuvvetleri ve INTERPOL için çok önemli bir görev haline geldiğini söyleyen INTERPOL Deniz Güvenliği Birimi Koordinatörü Hasan Khajah, “Deniz suçlarını küresel olarak azaltmak ve denizcilik yönetimini geliştirmek için yerel, bölgesel ve uluslararası paydaşlarla birlikte çalışıyoruz. Uygulama, yeteneklerimizi güçlendirmek ve daha güvenli bir denizcilik ortamı elde etmeye yardımcı olmak için Windward’ın teknolojik ve denizcilik uzmanlığından yararlanma fırsatı veriyor”

Windward’ın Denizcilik Yapay Zekası platformu, gemi davranışları ve sahiplik yapılarına ilişkin öngörüler sağlamak için milyarlarca veri noktasından yararlanan, hangi gemilerin yasa dışı faaliyetlere karışma olasılığının yüksek olduğunu gerçek zamanlı olarak tahmin eden makine öğrenimi ve davranışsal analiz modelleri tarafından desteklenmektedir.

Windward CEO’su Ami Daniel, “Okyanuslarımız çok geniş ve bu durum genellikle kötü aktörler tarafından yetkililerden kaçmak için kullanılıyor. INTERPOL’ün küresel deniz suçlarıyla mücadelesini desteklemek için Windward çözümünü seçmesinden onur duyuyoruz. Bu, deniz suçları gibi kritik bir konunun ele alınmasında ve denizlerin küresel ticaret için daha güvenli hale getirilmesinde önemli bir etki yaratacak olan gelişmiş yapay zeka yeteneklerimizin mükemmelliğinin bir kanıtıdır” dedi.

Smart Maritime Network

Bunu Paylaşın