IMO’dan gölge tanker filosuna sert kararlar

MDN MEDIA

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), denizlerdeki tehlikeli aktivitelerin önüne geçmek için gölge filosu olarak adlandırılan tanker filosuna yönelik sert bir teklif hazırladı

IMO, bayrak devletlerinin denizdeki kargo transferlerini STS operasyonlarını kullanarak yapmasını önerdi. Buna göre, özellikle okyanus ortasında gemiden gemiye transfer yapacak olan gemilerin, operasyon planlarını da STS transferlerine göre güncellemeleri gerekecek.

Aynı zamanda IMO teklif çerçevesinde, limanların takip cihazlarını kapatan gemilere yönelik daha dikkatli teftişler yapması gerektiğine de değindi.

İran’ın IMO delegasyonu, teklifin tartışmalı konseptler ve terimler içerdiğini ve her üye devletin kabul edebileceği kesin ve net tanımlardan yoksun olduğunu söyledi. Ekim’de ise Rusya, IMO’nun dış baskılar yüzünden tarafsız duruşundan uzaklaştığını ve her üye ülke için adil bir tavır sergileyemediğini söylemişti.

Ukrayna Başbakanı Volodymyr Zelenskiy’nin yaptığı, Moskova’yı Birleşmiş Milletler topluluklarının yönetim kollarından uzak tutun çağrısı üzerine Rusya, 1 Aralık Cuma günü IMO’nun Yönetim Konseyi için yapılan seçimi kaybetti.

Reuters

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın