Haluk Bilginer Emmy Ödülleri’nde En iyi Erkek Oyuncu seçildi

MDN İstanbul

Sanat hayatı boyunca çok sayıda dizi, sinema ve tiyatro eserinde rol alan başarılı oyuncu Haluk Bilginer, kariyerini Emmy Ödülü ile taçlandırdı.
Sanatçı, “Şahsiyet” dizisindeki performansıyla ABD merkezli Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından düzenlenen 47’nci Uluslararası Emmy Ödülleri töreninde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne değer görüldü.
New York’ta gerçekleştirilen törene Şahsiyet’in yönetmeni Onur Saylak, senaryo yazarı Hakan Günday ve Ay Yapım Ceo’su Kerem Çatay ile birlikte katılan Haluk Bilginer, ödül konuşmasına Türkçe ‘’Merhaba’’ diyerek başladı.
ABD dışında yayınlanan televizyon yapımlarının en iyilerinin ödüllendirildiği etkinlikteki 11 kategoride bu yıl, 21 ülkeden 44 aday ödüller için yarıştı.
Aynı zamanda seslendirme sanatçısı da olan Bilginer’in dizideki “Agah Beyoğlu” karakteriyle aday gösterildiği “En İyi Erkek Oyuncu” kategorisinde; İngiltere’de BBC’de yayınlanan “Come Home” dizisinden Christopher Eccleston, Brezilya’da yayımlanan “In Impuros” dizisinden Raphael Logam ve Almanya ZDF’de yayınlanan “Bad Banks” dizisinden Jannis Niewöhner yer aldı.
Bunu Paylaşın