Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası’nda finalde

MDN Editör

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası Yarı Finali’nde son şampiyon İtalya’yı son sette geçerek adını finale yazdırdı.

Şampiyonanın çeyrek final mücadelesinde Polonya’yı da set vermeden mağlup eden ve yoluna namağlup ilerleyen milli takım, 9 maçlık şampiyonluk serisinin 8’inci maçında yarı finalde İtalya’yı devirip 8’de 8 yaptı.

Organizasyonda 3 Eylül Pazar günü yapılacak final karşılaşmasına Brüksel ev sahipliği yapacak.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de oynanan mücadeleye Egonu’nun etkili performansıyla başlayan İtalya, ilk seti 25-18 kazandı. Ay-yıldızlılar ise Ebrar Karakurt’un devreye girdiği ikinci seti 25-23 önde bitirerek durumu 1-1’e getirdi. Üçüncü sette serviste ve blokta etkili olan İtalya, 25-15 ile 2-1 öne geçti. Dördüncü seti A Milli Kadın Voleybol Takımı, Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas’ın sayılarıyla 25-22 kazanarak maça tutundu. Final setinde ise üstün bir oyun ortaya koyan Filenin Sultanları, seti 16-5 kazandı ve skoru 3-2’ye getirerek finale yükseldi.

Santarelli: Çok savaştık, asla pes etmedik

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, İtalya karşısındaki geri dönüşü maçın ardından değerlendirdi. Santarelli,”Takımla çok gurur duyuyorum. Çok güzel bi maç oynadık. Çok savaştık, asla pes etmedik. Durum çok karışıktı bizim için. Sadece galibiyet için mutlu değilim, oyunculardan gördüğüm şeyler için de çok mutluyum. Türk insanlar İtalyanlar gibi dıygularıyla yaşıyorlar biliyorum. Ama bazen maçta durmak düşünmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Eda Erdem: Ne maçtı ama

A Milli Kadın Voleybol Takımımız’ın kaptanı Eda Erdem, “Ne maçtı ama… Tie break’e getirdiğimizde ‘Bu maç bizde, bırakmak yok’ dedik hepimiz. Sahada inanılmaz bir enerji vardı. 4 sene aradan sonra tekrar finalde olmak müthiş bir şey. Oyundan düşsek de maçtan kopmamayı başardık. Hepimize helal olsun. Biz çok büyük bir aileyiz. Pazar günü görüşmek üzere.” sözlerini kullandı.

Bunu Paylaşın