EnSolve Biosystems’den biyoteknolojik su işleme

MDN İstanbul

Anadarko Petroleum Corporation ve Weather-ford International Ltd, Meksika’nın doğusundaki körfeze, doğalgaz boru hattı şebekesi için EnSolve Biosystems’dan aldığı bir çift biyoteknoloji su işleme sistemini konuşlandırdı.
EnSolve PetroLimina-tor® Petrol-Su Ayırma (OWS) sistemleri, araçlardaki hava kompresörleri tarafından üretilen nem suyundan hidrokarbonları ve diğer atıkları temizlemek için hidrokarbon yakan mikroorganizmalar kullanıyor. İşlemden geçirilen su, denize boşaltım için milyonda beş parçadan (ppm) daha az olmasını öngören uluslararası yönetmelik gereksinimlerini karşılıyor.


Portatif EnSolve PL 630M OWS ünitelerinden biri Anadarko’nun Independence Hub platformuna, diğeri ise boru hattı ön işletme çalışmaları için nitrojen sağlayan Weatherford deniz destek gemisine yerleştirildi. Ön işletme faaliyetleri Anadarko’nun Independence Hub atık su işleme tesisleri devreye girmeden önce gerçekleştirildiği için, nitrojen üretim çalışmaları sırasında üretilen nem için bu görevi portatif EnSolve PL 630M OWS ünitesi yerine getirdi. Bu yapılmasaydı, nem depolanarak imha edilmek üzere kıyıya aktarılacaktı.

Bunu Paylaşın