Biden: Türkiye’ye F-16 uçaklarını satmamız gerekli

MDN İstanbul

ABD Başkanı Joe Biden, İspanya’nın başkenti Madrid’te bugün sona eren NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı, “NATO’nun her bir karış toprağını savunacağız” dedi.F-16

Devam eden Ukrayna-Rusya savaşını değerlendiren Biden, ”Savaş başlamadan önce Putin’e Ukrayna işgali gerçekleşirse NATO’nun daha da güçleneceğini söyledim tam olarak bu oldu, bugün bu zirve ittifakımızı güçlendirmek ile alakalıydı” dedi.

ABD Başkanı, “NATO toprağının her karşını koruyacağız. Avrupa’daki güç sayımızı artırıyoruz. Doğu kanadımızı güçlendirmek için Polonya’da yeni bir karargâh kuracağız. Romanya’da da yeni bir askerî güç kurulacak. Artık işler değişiyor yeni gelişmelere adapte oluyoruz. ABD dünyayı Ukrayna’nın arkasında topluyor” açıklamasını da yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye’ye yapılacak F-16 satışı ile ilgili de konuştu. Biden, “Türkiye’ye F-16 satışı yapmalıyız. Kongre’den onay almamız gerekiyor ve bunu başarabiliriz, F-16 modernizasyonu yararımıza” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , , , ,
Bunu Paylaşın