Bakan Yumaklı: Su zengini değiliz

MDN Editör

Bakan Yumaklı, “Su zengini olmadığımız için suyumuzu verimli kullanmamız gerekir. Bu amaç etrafında, kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör işbirliğinde çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi

Türkiye’de 2030 yılında su kaynaklarının yüzde 20 azalmasının, nüfusun da yüzde 10 artmasının beklendiğini bildiren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2050’de artan nüfusla birlikte gıda ihtiyacının karşılanması için yüzde 65 ila 70 daha fazla gıdaya ihtiyaç duyulacağının, bu gıdayı üretmek için de yüzde 55 daha fazla suya ihtiyaç olacağının öngörüldüğünü açıkladı.

Yumaklı, 1313 metreküp kişi başı su kullanım potansiyeliyle Türkiye’nin su stresi çeken bir ülke olduğunu belirterek, “Bu rakamın yıllar itibarıyla yavaş yavaş azalmaya devam ettiğini görüyoruz. Eğer hiçbir şey yapmazsak bu rakamın 2030 yılında bin metreküpün altına düşmesi, su stresi çeken bir ülkeden su fakiri bir ülkeye dönüşmemiz son derece mümkün. Altını çizelim, Türkiye su zengini bir ülke değildir” dedi.

AA

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın