Avustralya’dan 15,5 milyon dolarlık yeni proje

MDN İstanbul

Avustralya Deniz Güvenliği Otoritesi (AMSA), dünyanın en büyük toplu ihracat limanına ev sahipliği yapan Batı Avustralya’nın Port Hedland kıyısı açıklarında bulunan temel navigasyon yardımcılarının (AtoN) onarılması ve yenilenmesi için 15,5 milyon dolarlık bir projeyi tamamladı.

İki yıldan fazla süren proje, 2019 yılında Şiddetli Tropikal Kasırga Veronica’nın neden olduğu ve elektrikli ekipmanı, erişim merdivenlerini, platformları, gündüz işaretlerini ve çamurlukları tahrip eden büyük fırtına hasarına karşı AMSA tarafından başlatılmıştı.

Proje süresince AMSA, AtoN’ları tam işlevselliğe kavuşturmak için üst kısımlarının değiştirilmesi, yeni platformların ve suüstü yığın bölümlerinin kurulması ve fırtınalar sırasında dalga etkisi riskini azaltmak için AtoN platformlarının yükseltilmesi dahil olmak üzere çeşitli önlemler aldı.

Nisan 2023’te Ilsa Kasırgası nedeniyle sahadaki çalışmalar geçici olarak durdurulmuş, güvenliği sağlamak için, projeye dahil edilen destek gemileriyle birlikte özel “kriko” mavnası, fırtınayı atlatabilecekleri Hedland Limanı yakınlarındaki bir kasırga sığınağına taşınmıştı.

“Güvenlik altyapısının ömrüne bir yirmi yıl daha ekleyecek”

AMSA Yetkili Müdürü Mark Morrow, “Deniz taşımacılığının verimli ve güvenli hareketi Avustralya ve ekonomimiz için çok önemli. Bu proje, hayatî önem taşıyan güvenlik altyapısının ömrüne bir yirmi yıl daha ekleyecek. Bu koşullarda çalışmak, burada da deneyimlendiği gibi zorlu olabilir ve proje ekibini ve yüklenici firma Austral Construction’ı iyi iş çıkardıkları için tebrik ediyorum” dedi.

Dünyanın en büyük toplu ihracat limanı olarak bilinen Port Hedland, demir cevheri, lityum ve tuz ihracatında önemli bir rol oynayarak küresel ticarete önemli katkı sağlıyor.

(gCaptain)

Bunu Paylaşın