Altıncı tanker de denize indi

MDN İstanbul

Kocaeli Serbest Bölgesi’nde kurulu Türker Tersanesi’nde inşa edilen 5 bin 500 DWT’lik kimyasal tanker törenle denize indirildi

Admarin Denizcilik firması için yaptırılan 125 metre uzunluğunda, 17 metre genişliğindeki “Sarah Dee” adlı tanker denge için kurulan krikolar indirilip, kızakla bağlantıyı sağlayan kaynaklar kesildikten sonra denize indirildi.

Türker Gemi Yapım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Mali ve İdari İşler Koordinatörü Gökhan Demirci tankerin denize indirilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Türker Tersanesi’nin üretime Ekim 2006’da başladığını, süreç içinde 20 bin dwt’lik “Nilüfer Sultan’’, “Halit Bey’’, 10 bin 500 dwt’lik “Zeynep-A’’, “Cevdet-A’’ ve ‘’TDT-2’’ adlı 5 kimyasal tankeri üreterek sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.
Türker Tersanesi’nin 30 bin dwt’ye kadar her türlü askeri, ticari gemi tasarımı ve üretimi yapabildiğini, yıllık 12 bin tonluk çelik işleme kapasitesiyle ulusal ve uluslararası alanda hizmet sunduğunu anlatan Demirci, küresel finansal krizin hem yurtiçi hem de yurtdışında gemi sanayini aşırı derecede olumsuz etkilemesine rağmen kendilerinin üretime devam ettiğini bildirdi.
Türker Tersanesi’nin özellikle kimyasal tanker üretiminde dünyada önemli bir marka haline geldiğini ifade eden Demirci, “3 yıl gibi kısa bir sürede toplam 80 bin dwt’lik 6 kimyasal tankeri teslim edebilmek önemli bir başarıdır. 620 kişinin çalıştığı tersanemizin son dönemdeki hamlesi ülkemiz için bir övünç kaynağıdır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ekonomiye, istihdama katkımız katlanarak devam edecek’’ dedi.
Türker Gemi Yapım Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Vecdi Özek ise tersanelerinde 20 bin dwt’lik “Alemdar’’ adlı kimyasal tankerin yapımının sürdüğünü, ardından 25 bin dwt’lik bir kimyasal tanker daha inşa edeceklerini söyledi.

Bunu Paylaşın