Alfa Laval, Advantage Tankers ve Advantage Products ile, 33 adet PureBallast 3 sistemi için anlaştı

MDN İstanbul

Önde gelen Türk armatörlerden Advantage Tankers ve Advantage Products (teknik yönetim şirketi olarak hareket eden Genel Denizcilik ile birlikte), ortak filolarının tamamında balast suyu arıtımı için Alfa Laval PureBallast 3’ü seçti. Yakın tarihte imzalanan filo anlaşması, PureBallast 3 sistemlerinin yanı sıra Deckhouse ve servis anlaşmasını içeriyor.
Gemilerinin balast suyu konvansiyonuna uygunluğunu sağlamak için, Advantage Tankers ve Advantage Products’ın 16 tankerden oluşan filosu için moduler PureBallast 3 Compact ve 3000 m3/h’ya kadar PureBallast Ex sistemlerini de içeren, toplam 33 adet PureBallast sistemi temin edilecek.
Advantage Tankers ve Advantage Products Enerji Müdür Aydın Aydın, “Piyasadaki çözümleri detaylı bir şekilde inceledikten sonra Alfa Laval ve PureBallast 3’ün filomuz için ideal çözüm olduğu sonucuna vardık. PureBallast 3; Aframax, Suezmax ve ürün tankerlerimiz içindeki çok yüksek debilere de mükemmel bir uyum ile güvenilir bir uygunluk sunuyor,” dedi.

Kapsamlı çözümler ve
özel servis

Alfa Laval, Advantage Tankers ve Advantage Products’a Mart 2019’dan Mart 2021’e kadar ürünlerin teslimatını gerçekleştirecek. PureBallast 3 sistemlerinin yanı sıra, beş adet Ürün Tankerinde kullanılacak PureBallast 3 ExProof sistemi için Deckhouse çözümleri de yer alacak. İşletmeye alınmasını takip eden ilk yıl içerisinde Alfa Laval; test, kalibrasyon, sistem optimizasyonu ve mürettebat rehberliğini kapsayan bir PureBallast Uyum Servis Paketi de sağlayacak.
Aydın, “PureBallast Uyum Servis Paketi, filo anlaşmamızın önemli bir parçası. İçerdiği hizmetler, sistemlerimizin hazır ve tip onaylarına göre çalışır halde olmasını sağlayacak,” şeklinde konuştu.

Bunu Paylaşın