ABD ve Filipinler’den Çin’e misilleme

MDN İstanbul

Filipin Silâhlı Kuvvetleri, Güney Çin Denizi’nde yapay savaş gemisine füze yağdırdı.

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, dört katlı bir kuleden, çarşamba günü yüksek hareket kabiliyetine sahip bir topçu roket sisteminin (HIMARS), Zambales eyaletinin sadece birkaç mil açığındaki sularda hizmet dışı bırakılmış bir donanma korvetine roket atışını izledi. 

ABD ve Filipinler dünyanın en çekişmeli denizcilik bölgelerinden biri olan ve Çin’in uzun süredir işgal ettiği Scarborough Shoal’dan sadece birkaç saat uzaklıktaki bölgede ortak tatbikatlar gerçekleştirdi.

Her iki ülkenin ordusu da Tayvan’a bakan bölgeleri de içeren Filipinler genelindeki tatbikatların herhangi bir ülkeyi hedef almadığını ifade etti.

Marcos, önümüzdeki hafta Washington’da ABD’li mevkidaşı Joe Biden ile görüşecek ve “gerilimlerin artması” karşısında 1951 tarihli Karşılıklı Savunma Anlaşması’nı görüşmeyi gündeme getirecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.


Bunu Paylaşın