ABD Donanması, GDEB’i tercih etti

MDN İstanbul

ABD Donanması, Virginia sınıfı saldırı denizaltılarında değişiklik yapmak için GDEB’i seçti

General Dynamics Electric Boat (GDEB), ABD Donanması (USN) tarafından Virginia sınıfı saldırı denizaltıları (SSN’ler) üzerinde Ön Saha Desteği, Geliştirme ve Tasarım çalışmalarını gerçekleştirmek için 967 milyon dolar değerinde bir sözleşme imzaladı.

GDEB ve HII’nin Newport News Gemi İnşa bölümü, Donanma’nın 2004 yılında ilk tekneyi hizmete sokmasından bu yana Virginia sınıfı filoyu ortaklaşa geliştirmiş ve filoyu desteklemek amacıyla GDEB’e çeşitli modifikasyon sözleşmeleri vermişti. Donanma, Aralık 2017’de Virginia Yük Modülü’nün (VPM) sürekli gelişimini desteklemek için 9 milyon dolarlık fon sağlamış, bir yıl sonra şirket, araştırma ve geliştirme ile öncü saha hizmetleri için toplam 778 milyon dolarlık sözleşme yenilemişti.

GDEB başkanı Kevin Graney, “Denizcilerimizin güvenliğini ve denizaltı alanındaki hâkimiyetlerini sürdüren bu son teknoloji ürünü platformu sunma geleneğimizi sürdürmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Bu değişiklik, USN’nin GDEB’e Virginia sınıfı yedek parça tedariki ve teslimatı için 517,2 milyon dolarlık bir sözleşme vermesinden çok kısa bir süre sonra gerçekleşti. Bu teslimat emri kapsamında Elektrikli Tekne, Virginia sınıfı denizaltıların bakım bulunabilirliği için gerekli yedek parçaları sağlayacak.

Naval Technology

Bunu Paylaşın