2008 Göteborg Tekne Fuarı ziyaretçi rekoru kırdı

Hakan Akçura

İsveç’in efsanevi tekne tasarımcısı Pelle Pettersson’un yeni tasarım harikasi C55 Crescent fuarın gözdelerinden biriydi

İsveç’in görkemli tekne fuarı “Svenska Mässan” bu yıl 95 000 ziyaretçisiyle 1989’dan bu yana en çok ziyaret edilen fuar unvanını elde etti. Göteborg kentinde 2-10 Şubat tarihleri arasında süren fuar, bir tekne fuarının neler içerebileceği konusunda hayal gücünü zorlayan özelliklere sahipti.

İçinde giysi, yemek, güvenlik, gezi programları, tekne yapım atölyeleri ve hatta kaptanlık sertifikasının verildigi bir bölüm bile olan fuar, en yeni teknelerin özel sunumlarından tarihi ahşap tekneleri saygıyla anan bölümlere kadar yenilikler içeriyordu. Bu fuarda ilk kez meraklıların karşısına çıkarılan Gannet isimli tekne markası bu ilklerin arasındaydı.

Sinemanın unutulmaz yeteneği Ingrid Bergman’a zamanında hediye edilen ahşap tekne “My fair navy” de oldukça ilgi çekti. Birbirinden ilginç tanıtımlara, konferans ve seminerlere de ev sahipliği yapan fuarda özellikle Volvo’nun “Sıradışı koşullarda insan ve teknik: Volvo Ocean Race 2008-2009” semineri çok büyük ilgi topladı. 500’den fazla markanın ve standın yer aldığı fuarda 540 tekne sergilendi. İsveç’in efsanevi tekne tasarımcısı Pelle Pettersson’un yeni tasarım harikasi C55 Crescent bunların arasındaydı.

Bunu Paylaşın