‘Mavi Vatan, Mavi Çocuk, Mavi Uygarlık’

MDN İstanbul

Bu yıl çocuklar 23 Nisan’da; Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR), Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Araştırma Merkezi (BAUTURBAM), Bebekliler Derneği/Bebek Semt Girişimi ve Sarıyer Denizcileşme Merkezi ortak organizasyonuyla Bebek İskelesinde buluşup denizi yakından tanıma fırsatı buldular.

Çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren denizciliğe teşvik edilmesinin, deniz korkusunun sevgiye ve tutkuya dönüştürülmesinin ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

Biliyoruz ki bu güzel deniz ülkesinde, mavi vatanımızı mavi uygarlıkla buluşturmak elimizde. Bu buluşma gerçekleştiğinde, daha bağımsız, daha demokratik, daha akılcı, daha bilimsel, daha üretken, daha çalışkan, daha cesur, daha çevreci ve tüm bunların sonucunda daha zengin ve daha mutlu olacağımızın farkındayız.

Bu farkındalıkla, bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı çocuklarımız ve aileleri ile birlikte, denizle içiçe etkinliklerle kutlamaya karar verdik.

Bebekliler Derneği ve Bebek Semt Girişimi olarak, geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin ikincisini bu yıl, bu doğrultuda yaptığı çalışmalarla bize ilham veren Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu ve Sarıyer Denizcileşme Merkezi ile birlikte Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ortaköy Yat Klübü ve Boğaziçi Dernekleri Platformu’nun da katkılarıyla planladık.

Bu etkinliğin arka planında ‘’Bebek’in gelecekte bir denizcileşme merkezi olması’’ hayali de yer alıyor.

Bunu Paylaşın