Yeni adı SIBBA oldu

MDN MEDIA

Sanmar Tersanesi; Danimarka’nın Hirtshals Limanı’na, sert rüzgârlı hava koşullarında geniş modern vapurlarını iskeleye yanaştırıp uzaklaştırmada kullanılacak güçlü bir römorkör teslim etti

Daha önce Sanmar’ın, İzmit Limanı’nda bulunan filosunda çalışan 2019 yapımı Yeniçay X römorkörünün ismi, yeni sahipleri tarafından SIBBA olarak değiştirildi. SIBBA, limanın 1979’da yapılan ve 2005’ten beri Hirtshals Limanı’nda hizmet veren eski römorkörün yerine geldi.

Kanadalı tasarım firması Robert Allan Ltd. tarafından modern, yüksek performanslı Z-drive demirleme işleminin sorunlarını çözmek için özel olarak RAscal 1800 dizaynından yararlanan SIBBA, 18.7 metre uzunluğa, 9.2 metrelik genişliğe ve 3.5 metre derinliğe sahip. SIBBA iki tane Caterpillar C32 motorla güçlendirildi. Motorlar, 12 deniz mili hızda 32 ton çekiş gücüne erişirken, 1.800 devir/dakikada 970 kW enerji sarf ediyor.

Hirtshals Limanı CEO’su Holm Norgaard, limanları genişledikçe eski römorkörlerinin yeni vapurlarla başa çıkamamasının potansiyel bir problem olacağını söyledi.

Yeşil Römorkör

Hirtshals Limanı Filo Müdürü Robert Hanson, iki yıllık pazar araştırmaları sonunda bugün ve gelecekteki ihtiyaçlarını karşılayacak doğru römorkörü bulduklarını belirterek SIBBA’nın daha az karbondioksit (CO2)yaydığını ve bu yönüyle SIBBA’nın çevre dostu olduğunu belirtti.

Sanmar Tersanesi’nin Ticari Direktörü Rüçhan Çıvgın, SIBBA’nın olumsuz hava koşullarına uyum sağlayabildiğini kanıtlamış güçlü bir römorkör olduğunu ve Hirtshals’ın kuvvet ve performans bakımından ihtiyaçlarını karşılayan römorkörü sağladıkları için memnun olduklarını söyledi.

Maksimum verim sağlayan tasarım

The RAscal 1800, açık deniz araçlarının hareket ettirilmesinde çalışan römorköre maksimum verim sağlayan çift Z-drivelı dizel bir tasarım. Römorkör tasarımı, operasyonun fırtınalı hava mücadeleleri, manevra kabiliyeti ve istikrarı gibi bölümlerinde daha önceden başarılı olmuş römorkör dizaynlarına dayanıyor.

Römorkörün dayanıklı, çelik yapısı Klaslama Toplulukları’nın belirlediği minimum ölçüleri aşıyor. Römorkör’ün etrafı gemileri çekme işlemi için her tarafı usturmaça ile çevriliyken güverte içinde ağır iş ekipmanları ile donatılmış.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın