Yelkenliyle yük taşıma anlaşması imzalandı

MDN İstanbul

NEOLINE’nin karbondan arındırılmış taşımacılık hizmeti, şirketin yelken yüzeyi 4,200 m2 ve uzunluğu 136 m olan kargo gemilerinde ana itici güç olarak temiz ve yenilenebilir olan rüzgâr enerjisinin kullanılmasına dayanıyor. Bu, her denizcilik şirketinin kullanabileceği, yenilikçi ve benzersiz bir çözüm olarak kabul ediliyor ve Atlantik aşırı yük taşımacılığına ilişkin CO2 emisyonlarını yüzde 90 oranında azaltacağı öngörülüyor.

CO2 emisyonlarını azaltma taahhüdü bulunan Michelin Group da rüzgâr enerjisini kullanmayı tercih eden NEOLINE ile taşımacılık anlaşması imzaladı.

İmzalanan anlaşma kapsamında konteynerlere yüklenmiş olan Michelin lastikler, NEOLINE’ın Kanada’nın Halifax şehrinden Fransa’daki Saint-Nazaire – Montoir de Bretagne bölgesine uzanan pilot hattında taşınacak. Bu hat aynı zamanda Saint Pierre ve Miquelon takımadaları ile ABD’nin Baltimore eyaletine de hizmet verecek.

NEOLINE, söz konusu Atlantik aşırı taşıma hattını ilk operasyonel gemisinin devreye gireceği 2023 yılında açmayı planlıyor. Bundan bir yıl sonra teslimatı tamamlanacak ikinci geminin faaliyete geçmesiyle Micheline Grubu’na ait konteynerlerin en az yüzde 50’si bu hat üzerinden, NEOLINE tarafından taşınacak.

Michelin, 2050’ye kadar CO2 emisyonlarını sıfırlama taahhüdü olan tesislerinde olduğu gibi, lojistik operasyonlarını karbondan arındırma konusunda da yeni çözümleri denemeyi hedefliyor.

NEOLINE Başkanı Jean Zanuttini, “Michelin Grubu ile imzalanan bu ilk anlaşma Güney ve Kuzey Amerika kıtalarından Avrupa’ya doğru doğu yönlü taşımacılıkla ilgili olup, halihazırda Avrupa’dan Kuzey ve Güney Amerika’ya doğru batı yönlü taşımacılıkta zaten oldukça dolu olan bir sipariş defterine ek olarak geliyor.

Kargo yelkenlilerimizle daha çevre dostu olan ve gemicilerin şu an geçerli ekonomik ve lojistik gerçekliklerine daha uygun olan ve fosil yakıtlara dayanmayan bir taşımacılık modu geliştiriyoruz,’’ dedi.

NEOLINE’ın getirdiği çözüm, deniz taşımacılığının CO2 etkisini büyük oranda azaltarak Fransa ve IMO’nun belirlediği sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasına katkı sunuyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın