Yanmar yeni motorunu tanıttı

MDN İstanbul

6AYE-M

Yanmar, SCR ve IMO Tier 3 sertifikalı yüksek hızlı 6 silindirli deniz motorunu tanıttı.

Yanmar, gemilerde farklı iki sistem olan motor ve Seçici Katalitik İndirgeme (SCR)’yi bir araya getirdi. Şirket, performansı en üst düzeye çıkarmak ve emisyon salınımını etkin bir şekilde azaltmak için özel bir SCR sistemine sahip 6AYE-M ana motorunu piyasaya sürüyor. Sistem ilk olarak Oslo’daki Nor-Shipping Fuarı’nda sergilendi.

All-in-one motor ve SCR sistemiyle;

• Motoru ve SCR sistemini birleştiren, kuruluma hazır fabrikada test edilmiş çözüm,

• Yüksek güç ve performans arasında denge (555-749 kW),

• Mümkün olan en düşük çevresel etkiyi sağlamak adına minimum emisyon salınımı,

• Egzoz sıcaklığı, basınç kaybı ve dayanıklılık arasında optimum denge,

• Entegre kontrol ve izleme sistemi,

• Kolay entegrasyon için özel tasarlanmış optimizasyon sağlanıyor.

İki tip SCR kurulumu sayesinde esnek çözümler
Sistem, kurulum alanlarının makine dairelerinde sınırlı olmasından dolayı, iki tür SCR kurulumuna sahip. EIEO (Uçtan İçe Uçtan Dışa) ve SIEO (Yandan İçten Uçtan Dışa) kurulum çözümleri alanın kısıtlı olduğu yerlerde tasarımcılara daha fazla esneklik sunuyor.

Sistem Norveç için kuruluyor
Sistemlerden biri, Finlandiya’daki Kewatec Tersanesi’nde inşa aşamasında olan deniz araştırmaları ve eğitimi için Norveç’in en yeni ve çok amaçlı jeolojik araştırma gemisinde donatılacak. Gemide, hibrit tahrik sisteminin bir parçası olarak SCR üniteli iki adet yüksek hızlı 6AYEM-GTWS common rail motor bulunacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın