Ukrayna’dan çıkabilecek gemilerin hazırlıkları devam ediyor

MDN İstanbul

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) sosyal medya hesabından dünyanın yakından takip ettiği ve sabah saatlerinde Ukrayna’dan saat 09.15’te ayrılan Sierra Leone bayraklı 27 bin ton mısır yüklü geminin, Lübnan’a yolculuğuna dair bilgiler paylaştı.

Yapılan paylaşımda, “Lübnan’a 27 bin ton mısır taşıyan ve sabah saatlerinde Odessa Limanı’ndan ayrılan Sierra Leone bayraklı gemi seyrine devam ediyor. Geminin intikali ve seyri Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından planlanarak anlık takip ediliyor.” denildi.

Geminin intikali esnasında izleyeceği rota, takip ettiği insani koridor ve denetimine ilişkin detaylı hususlar da Merkezde mutabık kalınan usul ve esaslar doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

Hâlihazırda Ukrayna’nın üç limanından tahıl ve benzeri gıda maddelerini çıkarabilecek gemilerin hazırlıklarına ve planlamasına ise devam ediliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın