TÜSİAD: Geleneksel politikalara geri dönülmeli

MDN İstanbul

2022 yılının ilk TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu ve “Geleneksel politikalara geri dönülmeli” mesajını verdi. Geleneksel politikalara geri dönülmeli

Açılış konuşmasında konuşan Turan, “Dünyada hem en yüksek enflasyona hem de son derece yüksek risk primine sahip ülkeyiz, bunun sürdürülemez olduğunu ve hızla rasyonel politikalara dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Enflasyonla mücadelede dünya faiz artırırken biz tersi bir politika izliyoruz’
Yüksek enflasyonla mücadele etmek için faiz artırımına giden merkez bankalarına da değinen Tüsiad Yönetim Kurulu Başkanı, “Enflasyonla mücadelede dünya faiz artırırken biz tersi bir politika izliyoruz, artık risk seviyesi sürdürülemez, geleneksel politikalara geri dönülmeli” ifadelerine de yer verdi.

‘TÜFE 3 haneye gidiyor”
Orhan Kuran, Türkiye’de yükselen enflasyon rakamları ile de ilgili değerlendirmede bulundu ve “TÜFE 3 haneye gidiyor, izlenen ekonomi politikaların yarattığı politikalarda gelirler hızla eriyor.” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın