Türkiye’nin en uzun rotalı yat yarışında kupalar sahiplerini buldu

MDN İstanbul

AKPA Kimya sponsorluğunda Gerçekleşen TAYK – Deniz Harp Okulu’nun 250’nci Kuruluş Yılı ve 52’nci Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı’nda kupalar sahiplerini buldu

AKPA Kimya sponsorluğunda gerçekleşen TAYK – Deniz Harp Okulu’nun 250’nci Kuruluş Yılı ve 52’nci Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı’nda kupalar 18 Temmuz Salı günü saat 19:30’da başlayan yoğun ilgi ve katılımın olduğu ödül töreni ile sahiplerini buldu.

Türkiye’nin en prestijli ve uzun rotalı yat yarışı

Kuzey Deniz Saha Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer tarafından işaret fişeğiyle Çengelköy’de 15 Temmuz’da başlayan AKPA Kimya sponsorluğunda, TAYK – 52’nci Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı 18 Temmuz salı günü saat 12:00’da Turgutreis/Bodrum’da sona erdi.

İlginizi çekebilir:

En uzun rotalı, tek etaplı yat yarışına geri sayım



Bu yıl 37 teknenin katıldığı ancak 35 teknenin bitiş çizgisine ulaştığı zorlu yarışta yarışmacılar mola vermeden, tek etaplı olarak 400 deniz mili mesafesini aşarak bitiş çizgisine ulaştı.

Tek yarışla iki boğaz, iki denizi aşan ve bu özelliğiyle dünyada bir ilk olan uluslararası yarış statüsündeki mücadeleye yurtdışından katılım da oldukça yoğundu. Yarış süresince yapılan canlı bağlantılarda yarışmacılar, hislerini sporseverlerle paylaştılar. 15 – 18 Temmuz tarihleri boyunca yarışa olan ilginin artarak devam etmesi ve zorlu yarışta hangi takımların ilk bitiş çizgisine ulaşacağı mücadeleyi izleyenlerde merak ve heyecanı artırdı. 

Deniz Harp Okulu’nun 250’nci kuruluş yılına özel selamlama

Deniz Harp Okulu’nun 250’nci kuruluş yılı olması dolayısıyla bu yıl yarışta bir değişiklik olarak başlangıçtan sonra yarışçılar Marmara Denizi’ni çıkmadan önce Heybeliada’ya geçtiçerek eski Deniz Harp Okulu’nu ve Türk Deniz Kuvvetleri’ni selamladılar. 37 teknenin kayıt yaptırdığı yarışta tekneler tek etaplı olarak mola vermeden yarışı tamamladı. 

Kupalar görkemli ödül töreniyle sahiplerini buldu 

Ödüller TAYK (Türkiye Açıkdeniz Yarışı Spor Kulübü) Genel Müdürü Can Giray’ın açılış konuşması sonrası verilmeye başlandı. Can Giray konuşmasında, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağan ettiği ülkemizin kabotaj hakları, bize dünyada hiçbir ülkenin yapamayacağı güzel bir armağan veriyor. Bu yarışın sloganı gibi eğer dünyada bir başka ülke, bir başka coğrafya daha varsa bir yarışın içerisine iki boğaz, iki de deniz sığdırabiliyorsa başka da söyleyebilecek bir şeyimiz yok” şeklinde duygularını ifade etti. AKPA Kimya Genel Müdürü Kemal Darcan ve Genel Müdür Yardımcısı Zafer Darcan Türkiye’nin en uzun rotalı, tek etaplı, zorlu yarışında kazanan takımlara ödüllerini vererek takımları tebrik etti ve başarı dileklerini ilettiler. 

Ödül törenine yarışmacılar ve davetiler tarafından yoğun ilgi ve katılım oldu. Türkiye’nin en prestijli ve zorlu yarışına özel olarak düzenlenen ödül töreninde yarışmacılar ve davetliler zorlu yarışın yorgunluğunu konser ve DJ performansı ile üzerlerinden attılar.

AKPA Kimya’dan Overall Birinciye Özel Ödül

AKPA Kimya Genel Müdürü Kemal Darcan tarafından overall birincisi olan Orient Express VI takımına çanta ve içerisinde sürpriz hediyelerin olduğu özel ödül verildi. 

Ödül Kazanan Tekne ve Ekipler:

Deniz Harp Okulu DHO Zıpkın Yatı ile IRC 4 Divizyon birincisi olan Kadir Ataseven ve ekibine, ödülünü Yarış Komitesi Başkan Utku Bircan Balkal takdim etti. 

Kıa Alize 34.7 Yatı ile IRC 3 Divizyon birincisi olan Utku Gönener ve ekibine ödülü Uluslararası Juri Başkanı George Paunov tarafından verildi.

Space Jockey Yatı ile IRC 2 Divizyon üçüncüsü olan Viktor Zakharov ve ekibi AKPA Kimya Genel Müdür Yardımcısı Zafer Darcan tarafından ödülünü aldı.

Space Jockey Yatı İle Viktor Zakharov, IRC 2 Divizyon üçüncüsü, Nejat Meşe Ve Ekibi Adverport Saılıng Team, Adverport Yatı ile Irc 2 Divizyon ikincisi, Bogatry Yatı ile Igor Rytov ve Ekibi IRC 2 Divizyon birincisi oldu.

IRC 1 Ödülleri AKPA Kimya Genel Müdürü Kemal Darcan tarafından kazanan tekne ve ekibine takdim edildi.          

IRC 1 Divizyon üçüncüsü Fenerbahçe Doğuş Yelken Yatı İle Barış Koncagül ve Ekibi, IRC 1 Divizyon ikincisi Columbıa Alize 1070 Yatı ile Sinan Sümer ve Ekibi, IRC 1 Divizyon birincisi Akpa Chemıcal 2 Yatı İle Levent Peynirci ve Ekibi oldu.

IRC 0 Ödülleri Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kurtuluş Sevinç tarafından kazanan tekne ve Ekibi’ne takdim edildi.    

IRC 0 Divizyon üçüncüsü Borusan Racing Çılgın SigmIı Yatı ile Uğur Tarık Gül ve Ekibi, IRC 0 Divizyon ikincisi  Arkas Bluemoon 1 Yatı ile Serhat Altay ve Ekibi, IRC 0 Divizyon birincisi Orient Express Vı Yatı İle Zeynep Atabay ve Ekibi oldu.

Deniz Kuvvetleri Kupası Madalyaları Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak tarafından Orient Express Vı Yatı ile ödülü kazanan Zeynep Atabay ve Ekibi’ne takdim edildi.     

Deniz Kuvvetleri Kupası’nı kazanan Zeynep Atabay ve Ekibi ödüllerini, Güney Deniz Saha Komutanı Tümamiral Yalçın Payal‘ın elinden aldı.

Overall Winner Özel Ödülü AKPA Kimya Genel Müdürü Kemal Darcan tarafından Orient Express Vı Yatı ile ödülü kazanan Zeynep Atabay ve Ekibi’ne verildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın