En uzun rotalı, tek etaplı yat yarışına geri sayım

MDN İstanbul

TAYK – Deniz Harp Okulu’nun 250’nci Kuruluş Yılı ve 52’nci Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı, AKPA Kimya sponsorluğunda, ‘Bir yarış, İki boğaz, İki deniz’ sloganıyla 15 – 18 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yarış, 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü saat 12:00’de Çengelköy/İstanbul’da başlayacak ve 18 Temmuz 2023 Salı günü saat 12:00’de Turgutreis/Bodrum’da sona erecek. Yaklaşık 390 deniz mili mesafesi ile şu ana kadar Türkiye’de yapılan en uzun rotalı, tek etaplı yarış olma özelliğini elinde bulunduran AKPA Kimya sponsorluğunda, TAYK – Deniz Harp Okulu’nun 250’nci Kuruluş Yılı ve 52’nci Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı, yarışçılar için oldukça zorlu ve uzun bir yarış olacak. Katılımcılar mola vermeden aralıksız yarışa devam ederek tek etaplı olarak yarışı Turgutreis/Bodrum parkurunda tamamlayacaklar.

AKPA Kimya’dan Overall birinciye özel ödül

18 Temmuz 2023 Salı günü saat 19:30’da Turgutreis/Bodrum’da başlayacak ödül töreninde AKPA Kimya tarafından overall birincisi olan takımın ekibine 10 adet çanta ve içerisinde sürpriz hediyeler özel ödül olarak verilecek.

AKPA Kimya, yelken sporunu daha geniş kitlelere duyurabilmek ve denizci bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla denizciliğe gönül vermiş kişileri yarışa teşvik etmeyi amaçladığını belirtiyor ve herkesi denize davet ediyor.

AKPA Kimya

Türkiye’nin ilk ve tek organik peroksit üreticisi sektörünün dünya çapında öncü firmalarından biri olan AKPA Kimya, 1997 yılından bu yana, birçok endüstri koluna hammadde ve ara mamul üretiyor ve küresel pazarda ilk beşte yer alıyor. AKPA, Türkiye’nin ilk ve tek organik peroksit üretim tesisinde, AR-GE laboratuvarında geliştirdiği ürünleriyle; kompozit, petrokimya sektörlerine, organik peroksit, başlatıcı ve hızlandırıcılar sunuyor. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) düzenlediği 2022 İhracatın Yıldızları Ödüllerinde: ‘Organik Kimyasallar İhracatı’ kategorisinde üçüncülük ödülünü kazanan AKPA Kimya aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı” raporuna göre 2022 genel sıralamasında 845. sırada yer alarak zirvedeki yerini korurken, sektörel sıralamada ise 86. sırda yer alarak dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın