Tümamiral (E) Cem Gürdeniz 104 Amiral davasında hakim karşısına çıkıyor

MDN İstanbul

Fotoğraf: MarineDeal News

Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni savunup sahip çıktıkları için “Devletin Güvenliğine veya Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma” iddiasıyla 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan emekli 104 amiral arasında yer alan ve Mavi Vatan doktrininin Türk halkı tarafından benimsenmesinde öncü Tümamiral (E) Cem Gürdeniz, yarın saat 10.40’ta İstanbul/Çağlayan Adliyesi’nde 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Geçtiğimiz yıl Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili açıklamaları ülke genelinde tartışmalara neden olmuş ve nisan ayında emekli 104 amiral tarafından konuyla ilgili bir kamuoyu duyurusu yayımlanmıştı.

İlginizi çekebilir:    Amirallerden Montrö ve bekaya vurgu

Amiraller kamuoyu duyurusunda; son yıllarda FETÖ tarafından çok sayıda bilinçli saldırıya maruz kalan ve oldukça değerli kadrolarını hain kumpaslara kurban veren TSK ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Anayasa’nın değişmez, değiştirilmesi teklif edilemez değerlerine bağlılığını titizlikle sürdürmesi gerektiğini belirtmişlerdi.

Amirallere yönelik hazırlanan iddianamede, “anayasal düzene karşı suç için anlaşmak” suçlamasıyla TCK 316’ncı maddeden ceza istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma hakkında iddianame hazırlanarak, Ankara 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. “104 emekli amiralin “Devletin Güvenliğine veya Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma” suçundan 3 ila 12 yıl arasında cezalandırılmaları talep edildi.

İlginizi çekebilir:    Amirallere TCK 316’ncı maddeden ceza istendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma hakkında iddianame hazırlanarak, Ankara 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. “104 emekli amiralin “Devletin Güvenliğine veya Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma” suçundan 3 ila 12 yıl arasında cezalandırılmaları talep edildi.

104 emekli amiral, Montrö tartışmaları, İstanbul Kanalı ve resmi üniformasıyla ve resmi aracıyla bir tarikat merkezinde görüntülenen Tuğamiral Mehmet Sarı ile ilgili kamuoyu duyurusu yayımlamıştı. Duyuruda, “Montrö Sözleşmesi’nin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz” denilmişti. Ayrıca Dumlupınar şehitleri de anılmıştı.

ilginizi çekebilir:    İddianamenin detayları belli oldu

FETÖ kumpası Balyoz Davası mağduru Tümamiral (E) Cem Gürdeniz Veryansın TV’de yer alan yazısında ve sosyal medya hesabından 104 Amiral Davası’nda yargılanacağı ilk duruşmasının yarın başlayacağını duyurdu.

Gürdeniz açıklamasında, “Montrö Sözleşmesini korumak Vatana, Mavi Vatana ve Atatürk’e en büyük sadakattir. Mavi Vatan için emperyalizmin FETÖ ve dahili ortakları üzerinden uyguladığı kumpaslarla ailemle birlikte 3,5 yılı hapis, 5 yılım ayrılıklar ve zorluklar içinde geçti. Ancak sonunda Mavi Vatan kazandı. Onun için bedel ödemiş olmanın gurur ve gücü ile geleceğe daha büyük bir umutla bakıyoruz. Amerikalı General Hodges gibi 250 yıllık geçmişi olan bir ülkeye ait generaller ve içimizdeki hainler bu duyguyu anlayamazlar. 24 Şubat 2022 tarihinde İstanbul/Çağlayan Adliyesinde 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 10.40’ta başlayacak 104 Amiral davasının duruşmasında bu duygular ile varlık göstereceğim,” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın