Tobago hayalet römorkör ve mavnanın kimliğini belirledi

MDN Editör

Tobago’daki yetkililer, daha sonra alabora olarak ulusal acil duruma neden olan ve hâlâ karada ve Karayip Denizi’nde büyümekte olan petrol felaketine yol açan mavnayı taşıdığına inanılan bir römorkörü tespit ettiklerini açıkladı

Ulusal Güvenlik Bakanlığı, Sahil Güvenliğin video görüntülerini, uydu görüntülerini ve diğer materyalleri incelediğini ve Guyana Sahil Güvenliği de dahil olmak üzere birçok kurum ve diğerleriyle birlikte çalıştığını ve kayıp römorkörü tespit ettiklerini bildirdi. Bakanlık, daha önceki raporlarını, alabora olan geminin Guyana’ya götürülmekte olan motorsuz bir yakıt mavnası olduğu yönünde değiştirdi.

Panama dışında faaliyet gösteren Solo Creed (Tanzanya’ya kayıtlı) adlı römorkörün Gulfstream adlı mavnayı çektiğine inanılıyor.

Römorkör Ocak ayında Panama’dan ayrılmış ve Aruba’da bir mola vermişti. Trinidad ve Tobago Sahil Güvenliği’ne göre uydu görüntüleri römorkörün 4 Şubat’ta Tobago çevresindeki bölgeye yaklaşan bir nesneyi çektiğini gösteriyordu. Gemiyi ülkenin karasularına kadar takip etseler de, sonunda her iki gemiyle de radar temasını kaybettiler.

1976 yılında inşa edilmiş olarak gösterilen römorkörün henüz kime ait olduğu bilinmiyor. Ancak eski adı Margie V olan römorkörün 2023 yazında satıldığı bilgisi verildi.

Maritime News

Bunu Paylaşın