Japon firmaya 900 milyon dolar tazminat

MDN İstanbul

The Ever Given isimli geminin, geçen ay Süveyş Kanalı’nda karaya oturarak deniz trafiğinin yaklaşık bir hafta durmasına neden olması sebebiyle Süveyş Kanalı İdaresi (SCA), Japon firmadan yaklaşık 900 milyon dolar tazminat istedi. Japon firma, trafiğin tıkanması sebepli nakliye ücret kayıpları ile geminin yeniden yüzdürülmesi işlemlerini kapsayan tazminat talebinin “görülmemiş boyutta” olduğunu, talebin “açık ilkelere” dayanmadığını ve SCA ile müzakereleri sürdüreceğini belirtti.

Shoei Kisen’in sahibi olduğu, Tayvanlı “Evergreen” firmasınca işletilen 400 metre uzunluğundaki yük gemisi, 24 Mart’ta kanal yolunda yakalandığı kum fırtınası sonrası rotadan çıkıp, kıyıya çarparak kanalda sıkışıp kalmıştı.

SCA, çalışmaların ardından 29 Mart’ta dev yük gemisini yüzdürme çalışmalarının başarıyla sonuçlandığını ve kanalın deniz trafiğine açıldığını açıklamıştı.

AA

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın