Tersan Marine yeni tesisini Ören’de açtı

MDN Editör

Tersan Marine Ören Yat İmalat, Bakım & Onarım ve Çekek Yeri açılışı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı büyük bir törenle gerçekleştirildi

Toplamda 283,071 m2 alan üzerine kurulan tesis; 30.000 m2 kapalı imalat holleri, 6.000 m2 sosyal tesisleri, 250.000 m2 güçlendirilip betonlaştırılmış açık alanı, 220 ve 820 ton kaldırma kapasiteli travel liftleri, 9 ve 15 metre genişliğindeki tekne indirme-kaldırma havuzları, deniz dibi tarama yatırımları, son teknoloji yangın emniyet sistem ve ekipmanları ile Akdeniz’in en büyük Yat İmalat, Bakım & Onarım ve Çekek Yeri olarak kapılarını müşterilerine açtı.

“Covid-19 pandemisi, deprem ve hammadde fiyatlarındaki artışlar”

Ören tesisi; yıllık olarak yaklaşık 1200 teknenin kışlama ve tamir bakım faaliyetlerini karşılayacak olmasının yanında 60 mega-yat inşasına imkân sağlayacak şekilde geliştirildi. Açılış tarihine kadar, yatırım bütçesi 100 milyon USD’yi bulan tesisin, kısa zamanda 4000 nitelikli işçiye ise istihdam sağlaması planlanıyor. Açılış Töreninde konuşan Tersan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nurettin Paksu, “2019 yılında başladığımız projemizi, Covid-19 pandemisi ve deprem gibi krizlere, hammadde fiyatlarındaki artışlar sebebi ile yatırım maliyetinin birkaç katına çıkmasına rağmen, Tersan Marine olarak başarı ile bitirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Proje de katkısı olan; başta bakanlık olmak üzere, yerel ve merkezi idarecilerimize ve Tersan Grup çatısı altında proje de emeği geçen yaklaşık 8.000 çalışanımıza ve ailelerine desteklerinden ötürü çok teşekkür ederiz” dedi.

2023 Ekim ayından itibaren aktif olarak yat ve tekne kabulüne başlayan Tersan Marine, Ören tesisi şu zamana kadar 100’ün üzerinde yat ve bota hizmet verirken, tesisin 2024 sezonunda ise ful kapasite ile hizmet vermesi bekleniyor.

“Yat inşa sanayisi için yüksek standartlı örnek bir proje alanı”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında; “Yenilikçi ve başarılı yaklaşımlarıyla gemi inşa sanayimizi uluslararası arenada temsil eden tüm tersane, tekne imal ve çekek yeri işletmecilerimize ve denizcilerimize teşekkür ediyorum. Yat inşa sanayisi için yüksek standartlı örnek bir proje alanı olan Ören Tekne İmal ve Çekek Yeri Projesinin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, bu önemli tesisin hayata geçmesinde emeği geçenlerin başarılarının devamını temenni ediyorum” diye konuştu.

Bunu Paylaşın