Singapur’a dev yatırım

MDN İstanbul

ABD merkezli açık deniz gemi operatörü Tidewater, filosuna 50 gemi ekleyerek Singapur merkezli Swire Pacific Offshore’u satın alma işlemini tamamladı.

Anlaşmanın endüstrinin en büyük açık deniz ikmâl gemisi (Offshore Suply Vessel-OSV) filosunu oluşturacağını açıklayan Şirket, Swire Pacific Limited’in bir yan kuruluşu olan Swire Pacific Offshore’un tedavüldeki tüm hisselerini Mart 2022’nin başlarında yaklaşık 190 milyon dolara satın almıştı.

DPT’nin 50 OSV’den oluşan filosu, 29 Çapa Tutma Çekici Teknesi (Anchor Handling Tug Supply vessel-AHTS) gemisi ve 21 Platform İkmâl Gemisi (Platform supply vessel-PSV)’nden oluşuyor. Tidewater, 174 OSV’den oluşan bir filoya sahip olacak ve toplam filo büyüklüğünü mürettebat botları, römorkörler ve bakım gemileri de dâhil 203 gemiye çıkaracak.

Tidewater bu satın alma sonrası Batı Afrika’daki varlığını kuvvetlendirecek, hızla büyüyen Güneydoğu Asya Bölgesi’ndeki varlığını genişletecek ve Orta Doğu’daki varlığına katkıda bulunacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın