Sigara yasağı, tatil ve Ramazan bir arada!

MDN İstanbul

Ağustos, tatil için en güzel zamanlardan biridir. Ayın sonuna doğru Ramazan’a gireceğimizi düşünerek lezzet takviminizi iyi planlamanızı öneriyoruz. Tatil için Bodrum’daki Aquarium’un Gümüşlük ve Yalıkavak adresleri, huzur dolu bir haftasonu için Kalkan’da Meldi ve yazın renkli adresi The Terrace, Alaçatı’da Quente, hem yemek hem de eğlence için iyi seçenekler

Huzura davet!
Rotanızı dinlenmek için Kalkan’a çevirin. Tatil veya Bayram programını yapmayanlara, işin koşturmasından derin bir nefese ihtiyacı olanlara “long weekend” için bir önerimiz var.
Huzur mu arıyorsunuz, yoksa güleryüz mü? Kalkan’da şirin mi şirin, bir o kadar da huzurlu bir mekan Meldi Hotel. Kalkan’ın eşsiz güzelliğinde personelinin zerafeti ve enerjisiyle, eğlence ve dinlencenin zirvesi Meldi’de varolduğunuzu hissedeceksiniz. Doğal su kaynaklarının denize karıştığı plajlarında sürekli serin hissetmek, akşam güneşin etkisiyle tükenmiş enerjinizi, muhteşem manzaralı terasında yemeğinizi Gıyaz Usta’nın hazırladığı enfes menüden seçerken serin rüzgârla rahatlamak mümkün. Hele bir de dolunaya denk gelirseniz şanslısınız! Biz Gıyaz Usta’nın özel olarak hazırladığı menüde damak tadınıza uygun ne seçerseniz seçin, mutlaka beğeneceğinizi iddia ediyoruz.

Kalamar Yolu,
Kalkan, Antalya
Tel: 0090242 8442541
www.meldihotel.com

Bodrum’da dünya çapında bir tat

İlknur ve Cengiz Özbaşaran çiftine ait olan Gümüşlük’teki Aquarium Restaurant gidenin bir daha vazgeçemediği adreslerden biri olarak tanınıyor. Geçen yıl açılan Yalıkavak Aquarium da Bodrum’un en iyi adresleri arasına girdi. Bu iki mekân, ünlü gurmeler, yazarlar, devlet adamları, sanatçılar ve ağız tadından anlayanların uğrak yeri. Deniz ürünlerinin ve mezelerin en tazesini, lezzetlisini; soğutulmuş rakı bardağında rakıyı,  kaliteli ve çeşitli kav şaraplarından damak tadınıza uyanını gönül rahatlığıyla tatmalısınız. 40 çeşit yöresel meze, Ege balıkları, jumbo karidesler, kalamar, istakoz seçenekleri arasında ne sipariş ederseniz edin, damağınızdaki lezzetlerden mutlaka memnun kalacaksınız. Akvaryum’da ikramlar da oldukça renkli. Kaşarlı patlıcan közleme Ege’nin ünlü kırma yeşil zeytini, acıbadem, nane, Yunanistan’dan meşhur sakız likörü,  Türk kahvesi, Safranbolu’nun meşhur gül lokumu, ağız tadına verilen önemin küçük göstergeleri. Kabak çiçeği dolması, vantuzlu ahtapot ızgara, tarança tandır, tereyağlı karidesli pilav ise her yerde rastlanmayacak türden lezzetler.

Gümüşlük / Bodrum
Tel: 0252 394 36 82
Yalıkavak Tel: 0252 385 41 51
info@aquariumgumusluk.com

The Terrace’da eğlence

Park Hyatt Istanbul – Maçka Palas, havuzbaşı restoran ve barı The Terrace’la, yaz aylarının keyifli adreslerinden biri. The Terrace’ın menüsünden yaza özel hazırlanmış kokteyller ve The Prime’ın gurme mutfağından lezzetler servis ediliyor. Grey Goose votka ve Bacardi ile taze orman meyvelerinden hazırlanmış yaz kokteylleri, oldukça çekici. İçilebilen lezzetler, Caipirinha ve Caipifruta bu yazın vazgeçilmezleri arasında yer alacak.  Salı günleri sınırsız yaz kokteylleri büfesi ve The Prime’ın mutfağından lezzetler, kişi başı 75 TL. Perşembe günleri ise yine 18:00 – 22:00 saatleri arasında kurulacak istiridye büfesi ve Prosecco ikramıyla, misafirler doyumsuz ve sınırsız bir lezzet yolculuğuna davetli. İstiridye ve Prosecco büfesinden oluşan menü kişi başı 99 TL.

Tel: 0212 373 3771

Bunu Paylaşın