Savunma sanayinin dev sahnesi IDEF’23 tamamlandı

MDN İstanbul

IDEF’23 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı; 25 Temmuz Salı günü İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silâhlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda, Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. organizatörlüğünde gerçekleştirilen fuar, 689 yerli, 772 yabancı katılımcı olmak üzere toplam 1461 firmaya ev sahipliği yaptı.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF’23’te
stant ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Atilla Gülan ve
Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Musa Avsever Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı
IDEF’23’te stant ziyaretlerini gerçekleştirdi.



IDEF’in ilk gününde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajı yayınlandı. Erdoğan, video mesajında “Bu yılın ilk altı ayında 2 milyar 378 milyon dolarlık rekor ihracat seviyesine ulaştık. 2023 yılında hedefimiz 6 milyar dolardır” ifadelerini kullandı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Türk Silâhlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Sadık Piyade de fuar için açılış konuşmalarını yaptı.

Erdoğan: Savunma sanayi ihracatında 2023 yılı için hedefimiz 6 milyar dolar



Savunma sanayi alanında uluslararası bir tanıtım, pazarlama ve işbirliği platformu olan İDEF’te bu yıl da deniz, hava ve kara temelli yeni ürünler ve tasarımlar görücüye çıktı, fuar kapsamında önemli anlaşmalar imzalandı. Savunma Sanayii Başkanlığı’nın taraf olduğu Kenya ile imzalanan Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması, Azerbaycan’la imzalanan SU-25 Modernizasyon Projesi Protokolü, Aselsan A.Ş. ana yükleniciliğinde yürütülecek olan ENGİN Deniz Gözetleme Radarı Tedariki Projesi, MİLGEM 6-7-8 Gemileri Dizel Jeneratör Setleri Tedariki Sözleşmesi fuarda en dikkat çeken anlaşmalar oldu.

Dört gün süren IDEF’23 kapsamında MarineDeal News, standında ziyaretçilerini ağırlarken deniz savunma alanında çok özel röportajlar gerçekleştirdi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın