Sanmar, Seyşeller’e liman römorkörü teslim etti

MDN MEDIA

Sanmar, Bozçay Sınıfı kompakt genel amaçlı liman römorkörünü, Seyşeller Liman İdaresi’ne teslim etti

Seyşeller’de bulunan Victoria Limanı’nda kullanılacak ve Kanada merkezli Robert Allan şirketi’nin RApport 1900SX tasarımına sahip dizel MAMELLES isimli römorkör, gemi hizmetlerinde maksimum verimlilik sağlamak üzere tasarlandı.

33 tona kadar çekiş gücü

19.3 metre uzunluğunda ve 8.2 metrelik kirişe sahip olan MAMELLES, ikiz nozullu ve dört dümenli geleneksel çift vidalı tahrik sistemiyle, 33 tona kadar çekiş gücü sağlıyor.

Caterpillar C32 motorlarına sahip

11.5 knot denge hızına sahip olan MAMELLES, küçük limanlarda kullanım için idealken, kalabalık limanlarda da kullanılabilir. Römorkör, 1800 RPM’de 970 kW’a ulaşabilen ve EPA Tier III ve IMO Tier II ile uyumlu çift yüksek hızlı elektrik kontrollü Caterpillar C32 motorlarına sahip.

4 kişilik mürettebat kalabilir

MAMELLES; demirleme, genel liman ve kıyı çekme gibi hizmetlerde kullanılabilirken, römorkörün ön üst güvertesinde, 4 kişilik bir mürettebatın kalabileceği kadar alan var.

Artırılmış kiriş boyu daha iyi stabilite sağlıyor

Artırılmış kirişi sayesinde daha iyi stabilite ve kaptan köşkünden her yönde iyi görüş sağlıyor. Akaryakıt kapasitesi 26,000 litreyken, 3,100 litre de su alabiliyor.

Seyşeller, yüksek manevra kabiliyetine sahip, oldukça stabil bir römorkör arıyordu

Sanmar Ticaret Direktörü Rüçhan Çıvgın, MAMELLES’in Sanmar’ın operatörlerin spesifik ihtiyaçlarına göre ne kadar çeşitli römorkörler üretebileceğinin bir örneği olduğunu ve bu durumda Seyşeller Liman İdaresi’nin aradığı özelliklerin, yüksek manevra kabiliyetine sahip ve oldukça stabil bir römorkör olduğunu söyledi. Bozçay Sınıfı römorkörlerin, yenilikçi fikirlerin ve tecrübenin sonucu ortaya çıkan bir model olduğunu ve modern liman operasyonlarında karşılaşılacak birçok zorluğun üstesinden gelebildiğini de ekledi.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın