Sanmar bir sipariş daha aldı

MDN İstanbul

Maersk’in bünyesinde yer alan römorkör operatörü Svitzer, yeni nesil römorkörünü inşa etmke için Sanmar ile anlaştı.

TRAnsverse Tug olarak isimlendirilecek olan römorkörün tasarımını Robert Allan üstlenecek. Svitzer’in Avrupa operasyonları için inşa edilecek olan yeni nesil çok amaçlı römorkörün 2023 yılında teslim edilmesi bekleniyor.

Benzer boyutlardaki tasarımlarla kıyaslandığında daha yüksek direksiyon kabiliyeti bulunacak römorkör her yöne itme, çekme ve manevra kabiliyetine sahip olacak. Çok yönlü gövde formu ve kompakt tahrik sismeleri sayesinde tüm hız ve aralıklarda direksiyon kabiliyeti sağlayan römorkör aynı zamanda yakıt açısından da oldukça verimli ve çevreci. TRAansverse Tug  çeşitli boyutlardaki liman ve terminallerdeki römorkör operasyonlarına göre ölçeklendirilip hizmet verebilecek.

TRAnsverse Tug, 25.8 metre uzunşuğa, 60 ton çekme kuvvetine sahip olmasının yanı sıra Tier III emisyon regülasyonlarına da tamamen uyumlu bir şekilde inşa edilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın