Ruslar, Kuzey Kutbu’nda petrol çalışmalarına başladı

MDN İstanbul

Rus petrol şirketi Rosneft, Vostok petrol projesinin başlatıldığını duyurdu. Proje kapsamında Arktik’ten petrol çıkarma operasyonları yürütülecek.

Arktik’teki çalışmaları sürekli destekleyen ve projelerin önünü açan yasayı onaynaya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ziyaret eden Rosneft Başkanı İgor Seçin, “Vostok projesinin fiilen uygulanmaya başladığını size bildirmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Tarama ve keşif çalışmaları takvimimize uygun olarak yürütülüyor” açıklamalarında bulundu.

Proje dahilindeki 770 kilometrelik petrol boru hattı ve kullanılacak limanla ilgili tasarım çalışması tamamlandı. Bünyesinde 2 havalimanı ve 15 endüstri köyü barındıracak olan proje, 111 milyara mal olacak. 130 bin kişilik istihdam yaratacak olan Vostok, yaklaşık 5 milyar tonluk petrol rezervine erişimi sağlayacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın