Rotterdam ve Oslo’dan Samskip’le yeşil koridor anlaşması

MDN MEDIA

Rotterdam ve Oslo, Hollanda merkezli Samskip’in gelecek nesil sıfır emisyonlu SeaShuttle gemilerini kullanarak kısa deniz nakliyesinde yeşil koridor oluşturmak için bir Uzlaşı Belgesi (MoU) imzaladı

Bu işbirliği çerçevesinde Avrupa’nın iki liman lideri, Samskip’in yeşil hidrojen yakıt konteyner gemilerini destekleyerek çevre dostu dönüşüme katkı sağlamış olacak.

“Sektörün ve dünyamızın sorumluluğunu almalıyız”

Samskip Holding BV CEO’su Kari-Pekka Laaksonen, Samskip’in bu işbirliğini ve çevre dostu dönüşümden gelecek olumlu sonuçları kutladığını söyledi. Sektörün ve dünyamızın geleceğinin sorumluluğunu almamız ve daha temiz ve parlak bir geleceğe katkı sağlamamız gerektiğine değinirken, Samskip olarak bu girişimleri her zaman destekleyeceklerini ekledi. Laaksonen, atılan imzalarla projede kullanılacak sıfır emisyon hidrojen gemilerini piyasaya sürmeye bir adım daha yaklaştıklarını da belirtti. Son olarak, Rotterdam ve Oslo’yla kurdukları işbirliğini devam ettirmeyi istediklerini vurguladı.

“Bu proje önemli bir örnek”

Samskip İş Geliştirme Müdürü Magnús Salberg Óskarsson, böyle bir projenin parçası olmaktan gurur duyduklarını söylerken, bu projenin farklı şirket ve oluşumların ileriki yıllardaki karbonsuzlaşma hedeflerine ulaşımı anlamında ve çevreci lojistiğe dönüşümü hızlandırmak için çok iyi bir örnek olduğunu ekledi. Óskarsson, partnerlerinin Samskip ile çok benzer bakış açıları ve hedefleri olduğunu ve gerçek bir fark yaratabilecek ortaklarla çalışacakları için mutlu olduklarını ifade etti.

Teslim tarihi 2025

Hindistan merkezli Cochin Tersanesi’nde inşa edilen 135 metrelik gemilerin, 2025’in üçüncü ve dördüncü çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor.

Hidrojen yakıtlı ilk kısa deniz konteyner gemileri

Gemiler, yeşil hidrojeni yakıt olarak kullanacak, sıfır emisyonlu ilk kısa deniz konteyner gemileri olacak ve Rotterdam’la Oslofjord bölgesindeki limanlar arasında haftalık seferler yapacak.

OFFSHORE ENERGY

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın