Piri Reis Üniversitesi ve TPAO arasında işbirliği

MDN Editör

Piri Reis Üniversitesi (PRÜ) ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Arasında “Dinamik Konumlandırma (DP) Simülatör Eğitimlerinin Nautical Instiute (NI) Akreditasyonlu ve Sertifikalı Olarak Yerlileştirilmesine Yönelik Protokol” 15 Haziran Perşembe günü Ankara’da imzalandı.

TPAO Genel Müdürlüğü’ndeki imza törenine, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Tamer Kıran, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin ve PRÜ Rektörü Prof. Dr. Nafiz Arıca ile PRÜ Mütevelli Heyet Üyesi Dr. Özkan Poyraz katıldı.

İlginizi çekebilir:

Prof. Dr. Nafiz Arıca: Mesleğinin piri öğrenciler yetiştirmeye çalışıyoruz

Protokol ile TPAO, PRÜ’nün DP Başlangıç ve DP Simülatör eğitimleri verecek şekilde altyapısının hazırlanmasında destek sağlarken, Üniversite ise adı geçen eğitimleri NI akreditasyonlu ve sertifikalı bir şekilde TPAO personeline ve bağlı şirketlerin personeline ücretsiz olarak verilmesini sağlayacak.



Piri Reis Üniversitesi (PRÜ) Rektörü Prof. Dr. Nafiz Arıca, MarineDeal News’ün Haziran Sayısı’na verdiği röportajda yeni işbirliğinin duyurusunu yapmıştı. Arıca, “Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’yla ciddi bir işbirliği anlaşması imzalıyoruz. Offshore platformlarında çalışacak TPA personelinin DP eğitimi bizim simülatörlerimizde verilecek. Onlarla çok uzun vadeli bir protokol imzalayacağız. Bu hafta veya önümüzdeki hafta Filyos’ta gerçekleşecek. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı bütün denizcilik ihtiyacını karşılamak için çalışacağız. Şu an protokol hazır. İmza töreni için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın Yönetim Kurulu Başkanı ile Mütevelli Heyeti Başkanımızla birlikte basın duyurusu yapılacak” ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın