Pakistan MİLGEM Projesi’nin üçüncü gemisi suya indirildi

MDN İstanbul

Pakistan MİLGEM Projesi’nin üçüncü gemisi Badr, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in de katıldığı törenle Karaçi Tersanesi’nde suya indirildi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pakistan Başbakanı Sayın Şahbaz Şerif’in de katıldığı Pakistan MİLGEM Projesi’nin üçüncü gemisi Badr’ın Karaçi Tersanesi’ndeki suya indirilme töreninde konuştu. Törene Pakistan Savunma Üretim Bakanı Muhammed Israr Tareen, Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Amjad Khan Niyazi de katıldı.

Törendeki konuşmasına dost ve kardeş Pakistan’ı bir kez daha ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Akar, “Bugün, Pakistan Silahlı Kuvvetleri için gerçekleştirilen MİLGEM korvet projesinin önemli bir aşamasına daha geldik,” diye konuştu.

Korvetlerin sahip olduğu özelliklere vurgu yapan Akar, “MİLGEM Sınıfı Korvetler, Pakistan Deniz Kuvvetleri’nin teknolojik olarak en gelişmiş suüstü platformlarından biri olacak. Satıhtan satha ve satıhtan havaya füzeler, denizaltılara karşı silahlar, gelişmiş komuta kontrol sistemi de dâhil olmak üzere son teknoloji ürünü silahlar ve modern sensörlerle donatılmış olan bu gemiler Pakistan Deniz Kuvvetleri’nin yeteneklerine önemli katkı sağlayacaktır,” ifadelerini kullandı.

Pakistan Deniz Kuvvetleri için Türkiye’de inşa edilen sınıfının ilk gemisi PNS Babur’un, 15 Ağustos 2021’de İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi’nin de katıldığı törenle denize indirildiğini anımsatan Akar, PNS Babur’un 2023’te, sınıfının ikinci gemisi PNS Badr’ın 2024 yılında hizmete alınmasının planlandığını belirtti.

Bu yıl içinde İstanbul’da suya indirilecek PNS Khaibar’ın 2024’te Pakistan donanmasına teslim edileceğini dile getiren Akar, Karaçi’de inşa edilecek olan dördüncü geminin 2025’te hizmete gireceğini söyledi.

‘MİLGEM projeleri hızla gelişmekte’
Söz konusu projelerin hayata geçirilmesinde zamanın önemine dikkati çeken Akar, “Böylesine büyük bir projenin, küresel koronavirüs salgınının olumsuz etkilerine rağmen en düşük maliyet, en yüksek kalite’ ve en kısa süre ilkelerine göre zamanında gerçekleştirilmesi; ortak proje yönetim kabiliyetimizi, iş disiplinimizi ve kararlılığımızı göstermesi açısından da önemlidir. Teknolojik bağımsızlığın öneminin her geçen gün arttığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu bağımsızlık sayesinde millî savunma ve güvenlik ihtiyaçlarımızı gerçekten karşılayabiliyor ve uluslararası sorumluluklarımızı yerine getirebiliyoruz. Türkiye savunma sanayisinde önemli adımlar attı. Yerli üretimin payı şu anda yüzde 80’i aşmış durumdadır. Yerli ve millî imkânlarla üretilen silah ve teçhizatın çoğu muharebe koşullarında kendini ispatlamıştır. Türk savunma sanayi şirketleri artık uluslararası savunma firmalarının en büyükleri arasında yer almaktadır. Savunma sanayisinde, hâlihazırda öncülük ettiğimiz ve üretimde bulunduğumuz seviyenin de üstüne çıkmamız gerekiyor. Bu kapsamda MİLGEM projeleri hızla gelişmekte ve tüm bunlar teknolojik bağımsızlığın bir işaretini teşkil etmektedir,” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın