Akdeniz Limanları’nda aşırı yüklenme sorunu yaşanıyor

MDN MEDIA

Avrupa’nın Akdeniz’e hizmet veren aktarma limanları, Kızıldeniz’den yapılan aktarmaların etkilerini en son hisseden limanlar oldu ve birçok liman, normalden daha uzun bekleme sürelerinin yanı sıra kalabalık ve kapasite eksikliği konusunda uyarıda bulundu

Financial Times tarafından yayınlanan yeni bir raporda, depoların dolup taştığı ve limanlardaki ciddi tıkanıklıkların tedarik zincirlerine yönelik en güncel tehdit olduğu uyarısında bulunuluyor.

Uzmanlar daha önce, Fas’taki Tangier-Med ve İspanya’daki Algeciras gibi popüler aktarma limanlarının, AB karbon ücretlerinin uygulamaya konmasının ardından 2024 yılında taşıyıcıların programlarını ayarlamaya başlamasıyla artan trafik yaşayacağını tahmin etmişti. Fit for 55 olarak bilinen FuelEU Denizcilik Yönetmeliği’nin aktarılan yük hacmini ve besleyici gemilerin kullanımını artırması bekleniyordu. Sponsorlar taşıyıcıların aktarma yüklerini artıracağını öngördüğü için mevzuatta özel olarak dikkate alınmak üzere muhtemel aktarma limanları belirlendi.

Financial Times, Batı Akdeniz’deki konteyner terminallerinin yöneticilerinin, 2024 yılında Kızıldeniz-Süveyş Kanalı rotasından Afrika çevresindeki seferlere yönelen gemilere bağlı olarak hacim artışı yaşadıklarını söylediklerini aktarıyor.

Algeciras’taki yöneticiler Financial Times’a tesislerinin “oldukça dolu” olduğunu söyledi ve “kapasite çok sınırlı” uyarısında bulundu. Gazetecilere terminalin ciddi sıkışıklıktan kaçınmak için kabul ettiği iş miktarını kısıtladığını söylediler.

Financial Times’ın haberine göre Tanca’daki yöneticiler de benzer bir ifadeyle sahalarının “neredeyse dolu” olduğunu söyledi. Gazetenin analizi ayrıca gemilerin bu limanlarda düzenli olarak rıhtım beklediğini de gösterdi.

Maersk, ekiplerinin bağlantıları optimize ederek ve aktarma hareketlerini azaltarak, ek hareketler elde ederek yoğunluk seviyelerini iyileştirmek için çalıştıklarını söyledi. Müşterilere, bu adımların önümüzdeki birkaç hafta içinde yoğunluk seviyelerinde düşüşle sonuçlanmasının beklendiği söylendi.

Maritime Executive

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın