TCG ANADOLU’nun daha büyüğü yapılacak

MDN MEDIA

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Dizayn Proje Ofisi Müdürlüğü, TCG ANADOLU’dan daha büyük bir “millî uçak gemisi” için tasarım çalışmalarına başlandı

TCG ANADOLU’dan daha büyük bir millî uçak gemisinin tasarımı, DPO’da yapılıyor. İspanya Donanmasına bağlı Juan Carlos I gemisi model alınarak tasarlanan TCG ANADOLU’nun yüzde 70’i yerli üretimle inşa edilmişti. Şimdi ise DPO’da tasarlanan yeni millî uçak gemisinde bu oranın artırılması hedefleniyor.

Konsept tasarım aşamasında olan gemide, yerli ve milli insanlı ve insansız hava araçlarının konuşlandırılması planlanıyor. Bu amaç doğrultusunda havacılık sektöründe ileri gelen Baykar ve TUSAŞ firmaları ile çalışmalar yapılıyor.

Fizibilite çalışması yapılan yeni milli uçak gemisi için Deniz Kuvvetlerinin farklı birimlerinden uzman personelin de katılımıyla DPO bünyesinde 110 kişilik Uçak Gemisi Çalışma Grubu oluşturuldu. Çalışma Grubu, uzmanlık alanlarına göre alt gruplara bölünerek konsept tasarıma başladı.

Hâlihazırdaki teknolojik kazanım dikkate alınarak gemiden kalkış-iniş yapabilecek hava araçları ile pist geometrisinin belirlenmesine yönelik çalışmalar yapıldı.

TRT

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın