Nebati: Türkiye serbest piyasa koşulları altında liberal bir ekonomidir

MDN İstanbul


Adana İş Dünyası Buluşma programında ekonomiye dair açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Türkiye serbest piyasa koşulları altında istikrarlı ve dengeli bir şekilde büyümeye devam eden liberal bir ekonomidir” dedi.

Hazine Bakanı, 2022 yılında 250 milyar dolar ihracat hedefine ulaşacağımıza inanıyorum açıklamasını yaptı ve “Tüm veriler Türkiye’nin üretimde, ihracatta ve en önemlisi istihdamda atılımlar yaptığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Mali disiplinin devam ettiğine dikkat çeken Nebati, “Önümüzdeki dönemde kamu maliyesindeki sağlam duruşumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye ekonomisinin bir serbest piyasa ekonomisi olduğunu sorgulatmak için çeşitli mecralarda olmadık spekülasyonlara girişiyorlar. Türkiye serbest piyasa koşulları altında istikrarlı ve dengeli bir şekilde büyümeye devam eden liberal bir ekonomidir” dedi.

‘Enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz’
Yükselen enflasyonla birlikte vatandaşın cebine yansıyan fiyat artışları ile ilgili de konuşan Nureddin Nebati, “Fiyat artışlarının vatandaşlarımıza asgari düzeyde yansıması için azami bir gayret gösteriyor ve gerekli adımları atmaya devam ediyoruz. Enflasyonla mücadeleyi desteklemek üzere devlet olarak 241 milyar TL’yi aşan bir vergi gelirinden vazgeçiyoruz. Enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

‘KKM’yi yeni finansal araçlarla destekliyoruz’
Kur Korumalı Mevduat’larla ilgili de bilgi veren Hazine ve Maliye Bakanı, “KKM’yi son dönemde yeni finansal araçlarla destekliyoruz. KKM’nin kamuoyundaki bazı spekülatif tartışmaların aksine bütçeye maliyeti sınırlı kalmıştır, Mart ayında 11,7 milyar TL, nisan ayında 4,6 milyar TL, mayıs ayında 4,8 milyar TL olmak üzere toplam 21,1 milyar tutarında ödeme gerçekleşmiştir” açıklamasında bulundu.

‘Yolumuza devam ediyoruz’
Piyasadan gelen her türlü talebi hızlı bir şekilde değerlendirdiklerine değinen Bakan, analizleri yapıyor ve yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmiyor, bu yollar engebeli ve yorucudur, ancak zafere ulaşıldığında tamamı unutulur” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

  

Bunu Paylaşın