MSC gözünü Global Holding’e dikti

MDN İstanbul

GPH Nassau Limanı

MSC Mediterranean Shipping’in , dünyanın en büyük kruvaziyer limanı işletmecisi Global Ports Holding’in çoğunluk hissesini almayı planladığı öğrenildi.

Dünyanın en büyük konteyner taşımacılık şirketi olan MSC’nin, Türk iş adamı Mehmet Kutman’ın sahibi olduğu Global Limanlar için bir anlaşma amacıyla ön araştırma yürüttüğü söyleniyor.

Londra Borsası’nda yer alan Global Limanlar’ın hisseleri son 12 ayda yaklaşık yüzde 29 düşerek 56 milyon paund (68 milyon dolar) piyasa değerine geriledi. Şirket , MSC ile yapılacak herhangi bir anlaşmanın ardından, mart ayı sonunda net 435 milyon dolar olan borç yığınını ödemek isteyebilir .

Global Yatırım Holding A.Ş.’nin değeri çarşamba günü İstanbul’da yüzde 9,9’a kadar yükselirken şirket 2,3 milyar TL (133 milyon dolar) piyasa değerine ulaştı.

Global Ports 14 ülkede 26 kruvaziyer limanı işletiyor. Covid-19 pandemisinin neden olduğu seyahat kısıtlamalarının etkisinden kurtulan şirket, 31 Mart’ta itibarıyla sona eren 12 aylık süreçte kâra geçmiş durumda.

Anlaşma üzerine müzakerelerin devam ettiği öğrenilirken MSC’den resmî bir teklif bulunacağına dair bir kesinlik bulunmuyor.

İtalyan milyarder Gianluigi Aponte’nin sahibi olduğu Cenevre merkezli MSC, pandemi sırasında artan kargo talebi sonrası yaşadığı bütçe fazlalığı nedeniyle pek çok satın alma çalışması yürütüyor. Şirket nisan ayında Bollore SA’nın Afrika nakliye ve lojistik bölümünü 5,7 milyar Euro (6 milyar dolar) karşılığında satın aldı. MSC’nin ayrıca krizdeki İtalyan feribot operatörü Moby SpA’dan hisse almayı ve başarısız bir girişim olan hava yolu şirketi olan Alitalia’nın halefi ITA Airways’i satın almak için Deutsche Lufthansa AG ile teklif vermeyi planladığı biliniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın