Mavi bayraklar yarıya indirildi

MDN İstanbul

Antalya’da bazı sahillerde petrol türevi zifte benzer madde tespit edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, laboratuvara analiz için numune gönderdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi de Konyaaltı, Lara ve Sarısu plajlarında cumartesi sabahından bu yana temizlik yapıyor. Şu an oldukça azaldığı belirtilen ve kaynağı bilinmeyen atığın, gece soğuğuyla katılaştığı, gündüz sıcaklık artışıyla yeniden sıvıya döndüğü açıklandı.

Öte yandan petrol türevi olduğu düşünülen maddeyle alakalı ihbar alınan birçok sahilde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Antalya Koordinatörlüğü’nün çalışmalarıyla mavi bayrak kriterleri çerçevesinde, kumsallarda asılı bayraklar yarıya indirildi. Sağlık İl Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de olayla ilgili çalışma ve incelemelerini sürdürüyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın